MAJKA JE JAKO BRINULA ZA MENE! Luk Blek progovorio o teškom periodu - Sreli su se tad sa mentalnim problemima

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 14:46

"MAJKA JE JAKO BRINULA ZA MENE!" Luk Blek progovorio o teškom periodu - Sreli su se tad sa mentalnim problemima

Otvorio dušu i otkrio kako je nastala njegova pesma "Samo mi se spava" i kakvu poruku šalje!

Večeras se održava prvo polufinalno veče na muzičkom takmičenju takmičenju "Evrovizija". Takmičari će pirkazati svoje nastupe, na kojima su vredno radili mesecima unazad.

Srbiju će na "Evroviziji" predstavljati Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black, sa numerom "Samo mi se spava" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << . On će večeras nastupati pod rednim brojem tri, odmah posle predstavnika Norveške i Malte, a u ovom polufinalu će se 15 zemalja boriti za odlazak u finale, koje se održava u subotu.

 Novinarka portala Srbija Danas, razgovarala je sa muzičarem pre nego što je otišao u Liverpul, a on nam je na početku intervjua otkrio otkud baš taj nadimak.

 - "Luke" je anglicizovana verzija mog imena Luka, a "Black" je jer sam kao tinejdžer bio jako dramatičan i smatrao sam sa 15-16 godina da je muzička scena u Srbiji umrla i onda sam 40 dana nosio crno, kao što naši običaji nalažu. Ne pitajte me šta mi je tada bilo u glavi, ali to je bilo tako. U tih 40 dana dok sam bio u žalosti zbog muzike, dobio sam potpuno drugačiju inspiraciju koja je mene oformila kao umetnika i onda sam dao omaž toj boji tim umetničkim imenom.

- Iznenadio sam svoju majku, ona se jako brinula za mene. Ja sam dete koje je ceo život provelo igrajući igrice na internetu i na forumima. Moja persona kao "Luke Black" postoji odavno i uvek sam bio u tim zabitima Fejsbuka i drugih društvenih mreža, gde smo svi imali drugačije ime od onoga koje je naše. Uvek smo bili ta druga osoba i stavljali smo štit. Dok su ostali porasli i sazreli, ja sam ostao sa tim nadimkom.

- Jako je bitan aspekt performansa. Ja sam jako dobar kao studijski umetnik i artist koji pravi umetnost u studiju, ali ja nisam toliko vešt u performansu. Međutim, ja sam se jako iznenadio ovim mojim probama, a mislim da je to i do koreografkinje sa kojom sam radio. Iznenadio sam samog sebe, mislio sam da ja nisam performer, a zapravo sam možda i najviše to. To nije takmičenje u pevanju, performansu, harizmi, već je to momenat koji se desi. Svako od nas takmičara može da ima taj momenat. Da li pesma mora da ima neku posebnu poruku? Ne mora. Da li je super da se na evropskom takmičenju neka poruka plasira, a ne o raskidu? Jeste. Ja da nisam imao inspiraciju za pesmu koja ima poruku, ne bih poslao na Evroviziju nego bih je izdao. Treba da bude malo šareno, da natera ljude da igraju ili da razmišljaju. Ja mogu da zamislim 70% naših pesama da napravi tu atmosferu na Evroviziji. Možda je ta atmosfera bitna.

 - Moja pesma ima različite slojeve poruka. Imam porku koja je kao i svakom umetniku jako lična. Ne celokupnom globalnom nivou želim da ostvarim kolektivno buđenje. Mislim da se tokom pandemije, čovek koji nije imao mentalne probleme, prvi put susreo sa tim. Gledao sam prijatelje koji su uvek bili jaki i snažni i znali su gde idu, tada su bili zbunjeni. Tada smo svi morali negde da pobegnemo i naučili smo naše odbrambene organizme. "Samo mi se spava" je moj odbrambeni mehanizam od strašnih stvari koje se dešavaju. Nije poenta da se spava, već je poenta da se napravi neko kolektivno buđenje i zato je pesma brza dok govori o spavanju. Energična je i puna besa, treba da probudi ljude.

- U mojoj glavi ništa ne mora da ima toliko smisla. Ja volim da uradim nešto što meni ima smisla u tom trenutku i mnogo sam bio srećan što su ljudi shvatili šta je simbolika jastoga. Ja sam mnogo insipirisan Salvadorom Dalijem, on je imao svog jastoga. Hteo sam samo da uradim "Hello", i da umesto telefona držim jastoga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.