Luke Black odaće počast žrtvama u Srbiji tokom nastupa na Evroviziji

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 19:39

Luke Black odaće počast žrtvama u Srbiji tokom nastupa na Evroviziji

Luke Black, ovogodišnji predstavnik Srbje na "Pesmi za Evroviziju", danas je imao prvu probu u Liverpulu pred prvo polufinalno veče, gde će našu zemlju predstaviti pesmom "Samo mi se spava".

Luke će nastupati treći po redu u navodno planiranom autfitu sa posebnim dodatkom kojim će odati počast žrtvama koji su nastradali u dva masakra u Srbiji, piše Telegraf.

Srpski pevač zajedno sa ostalima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ga pratiti na sceni nosiće crni flor, u znak žalosti ali i poštovanja prema nastradalima.

Mladi muzičar je juče otkrio kako se nosi sa pomenutim tragedijama.

"Iako sam napisao pesmu plašeći se ovakvih događaja i gledajući ih u svetu, nisam mogao da zamislim da će se to desiti baš ovako blizu naše zemlje i našeg srca. Žao mi je što je to postalo istinitije nego što je bilo u datom trenutku. Svi smo bili jako potrešeni. Mi smo čuli baš u odlasku na binu i tada nisam shvatio šta se dešava, ali sam se jako razbesneo na sceni", rekao je on za pomenuti medij, pa nastavio:

"Iako je Evrovizija srećno mesto, uvek je puno muzike i različitosti, i treba slaviti te stvari, mi koliko se god trudili ne možemo ni da sakrijemo koliko nam je teško zbog te situacije. Ja se trudim da budem što profesionalniji, pa da odem na sva ta dešavanja zbog čega sam ovde i došao, ali definitivno svima nama nije do tih stvari. Kao što sam i rekao, poruka ove pesme mi je bitna, i bitna je za ovaj događaj i nadam da će promeniti neke stvari kod nas, i da će se pričati, ali ta priča svakako neće promeniti ništa što se tiče žrtava i bliskih ljudi. Nadam se da će se nešto promeniti u određenom trenutku ali trenutno sam i ja nemoćan, ali sigurno postoje stručna lica koja ovu situaciju mogu da dovedu do nečeg logičnog."

S obzirom na to da su strani mediji imali intervjue sa našim predstavnikom, kao i da su se interesovali za tragedije koje su se dogodile, Luka je otkrio koja pitanja je najčešće dobijao.

"Mogu da kažem da su svi puni razumevanja, s obzirom na to da se atmosfera promenila, kao i način govara i šale koje ja pravim u toku intervjua, prosto nisam mogao da izvučem iz sebe nikakvu pozitivnu notu. Mogu slobodno da kažem da su bili baš pažljivi, da su baš govorili šta se dogodilo i drago mi je da sam uspeo da pošaljem poruku, jer bih ja to svakako i prirodno uradio. Želeo sam da se zna i da se čuje za takvu vrstu tragedije za koju se nadam da se nikada više neće dogoditi."

Luka je otkrio koliko mu je teško da se sada fokusira na izvođenje pesme, kao i kako se sada oseća.

"Ja ne bih rekao da sam sada najprofesionalnija osoba na svetu i da mogu sve da sakrijem. Ono što sam mogao da vidim na snimcima sa probe jeste da je bilo dosta besa. Ne znam kako to da objasnim, ali sada mnogo više želim sve ovo da ispevam, nego što sam ikada želeo. Došao sam tu, bio sam izabran, to je negde bila moja želja i moja karijera, ali sada već stvarno nisam sam."

Mlada muzička zvezda je otkrio kome će biti posvećena izvedba njegove pesme i polufinalni nastup.

"Kao što bi bilo i pre ovog događaja, bukvalno celoj Srbiji i pre ovoga, ali i Srbiji koja neizmerno pati. Ja ću dati sve što mogu da ponudim, celu svoju dušu u taj nastup."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.