Konstrakta uoči Evrovizije: Nije mi neki tajming

Izvor: B92, 12.Maj.2022, 18:45

Konstrakta uoči Evrovizije: "Nije mi neki tajming"

Srpska predstavnica na Evroviziji Ana Đurić Konstrakta večeras nastupa u drugoj polufinalnoj večeri ovog takmičenja, mnogi ovoj muzičarki predviđaju ulazak u finale, ali ona o celoj situaciji govori malo drugačije.

Konstrakta je već 22 godine na sceni, a odlazak na Evroviziju joj nikada nije bio prioritet, rekla je ova umetnica medijima u regionu.

"Ne znam gde sam i šta se dešava" – Konstrakta se požalila nekoliko sati pred nastup u Torinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nije mi neki timing. Ipak je prošlo dvadeset godina tako da bi ova vrsta pažnje tada lakše pala, a život je otišao u nekom drugom pravcu. Nije da ne uživam u svemu tome i nije da nisam zadovoljna. To je sve ono što ja radim, što mi radimo, što se vidi i čuj", rekla je ona.

Karleuša ima "predosećaj" u vezi sa Konstraktom: "U moru polumozgova koji se bave muzikom..."

Prema glavnom eurovizijskom portalu, srpska predstavnica se na kladionicama penje iz dana u dan, a trenutno je na desetom mestu.

"U suštini je to bilo neko moje stereotipno razmišljanje, koje niti ne podržavam, ali da, razmišljala sam o tome treba li ići. Moj stav je bio da ta pesma ne pripada tamo. Međutim, nije loše napraviti neki rizik jer onda imaš šansu i da će se nešto dogoditi. Ne ja lično, nego svi mi zajedno", rekla je simpatična Ana.

Ovacije za Konstraktu - žiri je na njenoj strani; "Ništa ne može da je poremeti" VIDEO

Pobeda na Beoviziji Konstrakti je donela naglu slavu, što je bilo vidljivo i iz pitanja novinara koji su pohrlili za njenom izjavom. "Moje ime je Konstrakta i pobedu očekivala nisam", rekla je nakon što joj se novinarka obratila pogrešnim imenom. Kada se saznalo da će Srbiju na Evroviziji predstavljati sa pesmom "In Corpore Sano", mnogi su hteli da shvate značenje ove pesme. Teorije su se nizale, svako je imao svoju interpretaciju.

"Kada pravim pesme nemam političku nameru. Pričam iz prvog lica kako se ja osećam, taj trenutak kada ja kažem kako nemam knjižicu ustvari održava na koji se način osećam, u suštini nezaštićeno, u čemu se prepoznaju mnogi od nas. A ako me pitate kako ja to vidim? Zaista bih volela da imamo isti pristup istom zdravstvenom osiguranju globalno. To je neka idealna situacija za koju bih volela da postoji. Mislim da pesma pokreće brojne teme i pokreće na razmišljanje, čak ima i neki utiecaj na lokalna događanja tako da… Zadovoljna sam time. To jest tema koja je bitna. Pre svega ta naša nezaštićenost", objasnila je.

"Mislim da nije praktično opterećivati se nečime što bi možda bio zahtev okoline, a možda i ne bi. To zaista ne znam. Radimo našu stvar najbolje kako možemo i videćemo kako će to biti primljeno dalje", rekla je Ana koja priznaje da je drugačije stvarati pesme i učestvovati u ovom velikom takmičenju koje joj stvara i dodatni pritisak na celu izvedbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOJE ZEMLJE VEČERAS NASTUPAJU NA EVROVIZIJI 2022? Uz Srbiju ćemo gledati još TRI BALKANSKE DRŽAVE

Izvor: Blic, 12.Maj.2022

Ana Đurić Konstrakta, srpska predstavnica na ovogodišnjoj "Evroviziji", nastupa večeras, 12. maja, u drugoj polufinalnoj večeri pomenutog muzičkog takmičenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.