Održan žreb za Pesmu Evrovizije: Evo kad nastupa Srbija

Izvor: B92, 30.Jan.2024, 21:48

Održan žreb za Pesmu Evrovizije: Evo kad nastupa Srbija

Polufinalni žreb za Pesmu Evrovizije 2024. održan je večeras u Malmeu, kao i ceremonija predavanja "štafete" prethodnog domaćina evropskog muzičkog takmičenja - Liverpula ovogodišnjem - Švedskoj.

"Velikih pet“ (zemlje osnivači Evrovizije, koje svake godine neminovno učestvuju - Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo) saznale su svoju sudbinu, ali i ostale zemlje učesnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Naša zemlja nastupiće u prvoj polufinalnoj večeri 7. maja i to kao četvrta po redu.

U prvom polufinalu predstaviće se još i:

Ukrajina, Kipar, Poljska, Srbija, Litvanija, Hrvatska, Irska, Slovenija, Island, Finska, Portugal, Luksemburg, Australija, Azerbejdžan, Moldavija.

Što se tiče druge polufinalne večeri, 9. maja, nastupiće sledeće zemlje ovim redosledom: Austrija, Malta, Švajcarska, Grčka, Češka, Albanija, Danska, Jermenija, Izrael, Estonija, Holandija, Norveška, Letonija, San Marino i Belgija.

Kada su u pitanju "Velkih pet", one će glasai sledećim redosledom:

Švedska, Velika Britanija, Nemačka, u prvom, a Španija, Italija, Francuska u drugom polufinalu. Veliko finale biće održani 11. maja.

Takmičenje "Pesma za Evroviziju"  na kojem će biti izabran predstavnik Srbije, održaće se ove godine u Beogradu 27. i 29. februara, a pre nekoliko dana objavljeno je 28 pesama koje su u trci za pobedu.

U oba polufinala predstaviće se po 14 kompozicija, a najboljih osam iz svakog polufinala boriće se 2. marta u velikom finalu za pobedu. Najbolja pesma po glasovima publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.