Izraelu preti DISKVALIFIKACIJA sa Evrovizije - Nastao opšti haos zbog teksta pesme

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 15:54

Izraelu preti DISKVALIFIKACIJA sa Evrovizije - Nastao opšti haos zbog teksta pesme

Digla se velika prašina...

Izrael bi ove godine mogao da bude diskvalifikovan sa Evroizije.

Naime, problem je pesma čiji se naslov odnosi na napad Hamasa. Ranije su mediji preneli da Evropska radiodifuzna unija (EBU) traži izmenu teksta zbog političkih poruka.

Iz javnog servisa ove zemlje naveli su da razgovaraju s EBU-om. Iako službeno tek treba biti objavljena, Israel Hayom je preneo da se pesma kojom će Eden Golan predstavljati zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zove October Rain i odnosi se na napad Hamasa koji se dogodio 7. oktobra.

Ynet je potom preneo da EBU vjeruje da je pesma previše politička jer službena pravila talmičenja  zabranjuju političke izjave. Navode da je odlučeno da će se Izrael povući iz takmičenja ako pesma bude diskvalifikovana, umesto da menja reči ili pak  pesmu, prenosi Index.hr.

Zbog svega ovoga digla se velika prašina, pa je logično što je ovo glavna i goruća tema na društvenoj mreži "X".

🇮🇱 Ynet reports that there are concerns about Israel’s participation at Eurovision 2024

"After being examined by the European Broadcasting Union (EBU), Ynet learned from European officials that there is concern that the song sent to represent Israel in the Eurovision Song… pic.twitter.com/C5JERNHBNh

— Eurovision Insider (@escinsiders) February 21, 2024

SRbija Dabas/A.N.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.