Izrael momentalno PROMENIO TEKST pesme za Evroviziju: Originalni stihovi NISU bili prihvaćeni zbog ovoga

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 14:22

Izrael momentalno PROMENIO TEKST pesme za "Evroviziju": Originalni stihovi NISU bili prihvaćeni zbog ovoga

Izrael je pristao da promeni originalnu pesmu pod nazivom "Oktobarska kiša" kada su organizatori saopštili da će diskvalifikovati takmičare koji nisu zadržali duh događaja koji nema veze sa politikom

Izrael je danas predstavio svoju revidiranu prijavu za Pesmu Evrovizije, nakon što su je organizatori prvobitno osporavali jer ima veze sa napadom Hamasa od 7. oktobra.

, preneo je Rojters.

Originalni tekst je uključivao stihove: "Nema više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vazduha za disanje" i "Svi su bili dobra deca, svako od njih", što su, kako navodi Rojters, očigledne aluzije na osobe koje su se skrivale u skloništima dok su Hamasovi naoružani napadači ubijali i otimali ljude na muzičkom festivalu na otvorenom i drugim mestima 7. oktobra, zbog čega je došlo do rata u Gazi.

Baladu je večeras izvela solistkinja Eden Golan, nazvana je "Uragan" i čini se da ima pesonalnije stihove, uključujući: "Svaki dan gubim razum" i "Još sam slomljena od ovog uragana", navodi Rojters.

"Mislim da je poruka jasna", rekla je Golan izraelskoj televiziji Kan neposredno pre nastupa.

Radi se o ženi koja prolazi kroz ličnu krizu - uragan, istakla je ona.

Televizija Kan je objavila da je zatražila od autora da revidiraju tekst, a pri tom očuvaju umetničku slobodu.

Izraelska televizija navodi i da je pristala da izvrši promene na zahtev predsednika Izraela Isaka Hercoga.

Pesma Evrovizije će se ove godine održati od 7. do 11. maja u švedskom gradu Malmeu.

Srbija Danas/O.T.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.