Izabrani finalisti koji nastavljaju takmičenje za Pesmu Evrovizije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani finalisti koji nastavljaju takmičenje za "Pesmu Evrovizije"

U finalu 64. takmičenja za najbolju pesmu Evrope predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

23.10 – Takmičenje nastavljaju predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

23.05 – Prvi večerašnji finalista – Severna Makedonija!

22.57 – Tokom druge polufinalne večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čuli smo numere izvođača koji ove godine predstavljaju tri članice Velike petorke – Veliku Britaniju, Italiju i Nemačku.

22.47 – Glasanje je završeno! Linije su zatvorene.

22.35 – U revijalnom delu nastupio je „Šalva", u Izraelu veoma popularan sastav koji čini osam muzičara sa invaliditetom. Izveli su numeru A Million Dreams.

22.26 – Linije su otvorene! Gledaoci iz 18 zemalja koje se večeras takmiče za prolazak u finale „Evrosonga", kao i iz Nemačke, Italije i Velike Britanije mogu da se bore da njihovi favoriti na evrovizijskoj sceni budu i u subotu.

22.20 – Poslednji na dijamantskoj bini hale „Ekspo" je Azerbejdžanac Čingiz kome je Istina (Truth) veoma važna.

22.16 – Tamara Todevska je Ponosna, a biće još više ukoliko Severnu Makedoniju uvede večeras u finale „Evrosonga".

22.09 – Članovi norveške supergrupe „Keino" na evrovizijskoj sceni priznaju da igraju sa vilama i da vide Duh na nebu (Spirit in the Sky).

Ljubav je igra u kojoj svi gubimo, poručuje Holanđanin Dankan Lorens koji ovo stanje poredi sa arkadnim igrama.

22.00 – Sergej Lazarev iz Rusije kaže da suze nisu tihe već da vrište (Scream).

O suzama peva i albanska predstavnica Jonida Malići u numeri Povratak zemlji.

21.49 – Koji Kameleon može da zada muke saznajemo od predstavnice Malte Mikele.

Litvanac Jurij savetuje nam da oslobodimo svoja osećanja i da Trčimo sa lavovima (Run With the Lions).

21.41 – Pred evrovizijsku publiku plavokosa Penda iz Austrije donela je priču o ograničenjima Limits. Predstavnik Hrvatske tvrdi da od Sna (The Dream) neće odustati, ali da li će publika i žiri ostvariti Rokov san da prođe u finale?

21.25 – Kec iz rukava rumunske predstavnice je takođe ljubavna pesma. Ester je izgleda partner ostavio u nedelju (On Sunday).

Dankinja Leonora je uverena da je Ljubav zauvek i za svakoga.

S druge strane, Džon koji dolazi iz Švedske nije baš siguran i pita se Da li je kasno za ljubav (Too Late For Love).

21.18 – Iz Švajcarske stiže Luka koji provokativnom numerom modernog zvuka She Got Me pokušava da se domogne finala „Evrosonga".

Boje Letonije brani bend „Karusel" koji se predstavlja stihovima o mračnoj noći u kojoj neko traga za ljubavlju.

21.09 – Predstavnica Irske Sara Makternan otkriva da ima blagu opsesiju bivšim dečkom koji živi u kući sa brojem 22.

Moldavka Ana Odobesku nekome poručuje da Ostane (Stay), ali nema sumnje da bi i ona želela da ostane još malo u Tel Avivu.

21.05 – Takmičenje za ulazak u prvih 10 i mesto u finalu otvara Jermenija. Sigurno je da Srbuk neće izaći iz hale „Ekspo" bez borbe iako se pesma koju peva zove Walking Out.

21.02 – Spektakl u Tel Avivu je počeo. Uz podsećanje na finaliste iz prvog polufinala četiri člana voditeljskog tima poželela su dobrodošlicu na večerašnju zabavu.

Uzbuđenje u Tel Avivu raste. Ostalo je da se popuni samo još 10 mesta na listi finalista 64. „Evrosonga". Predstavnici Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Letonije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Severne Makedonije i Azerbejdžana daće sve od sebe da budu u velikoj završnici izbora za najbolju pesmu Evrope.

Osim iz zemalja čiji predstavnici se večeras bore za nastavak takmičenja, pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije, to jest članica Velike petorke čiji će predstavnici predstaviti svoje numere.

Tokom prvog polufinala „Evrosonga", za učešće u finalu, osim Nevene Božović, izborili su se predstavnici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

Prezenteri koji su nas vodili kroz prvo polufinalno veče i večeras su tu - najpoznatija izraelska manekenka svih vremena Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

Ovogodišnji, 64. „Evrosong" održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream).

Za muzički tron Evrope takmiče se predstavnici 41 zemlje. Obe polufinačne večeri daju po deset finalista kojima se u završnici takmičenja, u subotu, pridružuju predstavnici zemalja Velike petorke – Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Spektakularno finale izbora za „Pesmu Evrovizije", tokom kojeg će, u revijalnom delu, nastupiti velika svetska zvezda Madona, zakazano je za 18. maj.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hrvatska ispala, Severna Makedonija uspela: Poznati finalisti Evrovizije

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 08:46

Posle druge polufinalne večeri Pesme Evrovizije dobili smo kompletan spisak finalista ovogodišnjeg muzičkog takmičenja!

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.