Ivana Selakov biografija

Izvor: Poznati.info, 09.Dec.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Selakov biografija

Ivana Selakov je popularna srpska pevačica koja je neko vreme bila deo grupe „Beauty Queens“ sa kojima je nastupala na Evrosongu zajedno sa Marijom Šerifović, kada je Srbija pobedila. Bilo je to 2007. godine kada je rešeno da Evrovizija dolazi u Beograd.

Ivana Selakov rođena je 8. novembra 1978. godine u Beogradu, ali odrasla je u mestu Somboru gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Dizajn zvuka je bila njena želja posle gimnazije i tako je upisala smer muzike >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << na Akademiji umetnosti. Završila je i nižu muzičku školu, a svoj veliki talenat je potvrdila prvom nagradom na republičkom takmičenju.

Ivana se takmičila i u pevanju na „Radijskom festivalu“, „Beoviziji“ i „Beogradskom proleću“ gde je imala svoj prvi nastup 2000. godine. Bilo je to vreme kada je Ivana počela da peva kao prateći vokal za mnoge pevače. U svojoj je bogatoj karijeri sarađivala sa Cecom Ražnatović.

Sve do 2009. godine Ivana Selakov je bila deo pratećih vokala i onda je rešila da je došlo vreme da se oproba kao solista. Godine 2010. je objavila i prvi album naziva „Uradi mi to“ koji je snimljen u saradnji sa Grand produkcijom. Ivana iza sebe ima mnoge uspešne pesme kao što su: „Bolujem godinama“, „Zavet“, „Otplovimo“, „Mesec dana“, „Probijam led“, „Omaklo mi se“, „Pobediću bol“, „Nema plana“…

Autor: Sanja, Foto: Facebook
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.