Islandska grupa čiji je jedan član pozitivan na kovid, neće nastupati uživo na Pesmi Evrovizije

Izvor: Beta, 19.Maj.2021, 18:57

Islandska grupa čiji je jedan član pozitivan na kovid, neće nastupati uživo na Pesmi Evrovizije

Grupa koja predstavlja Island na takmičenju za Pesmu Evropvizije neće učestvovati uživo na polufinalu u četvrtak, ni na finalu u subotu u Roterdamu pošto je jedan od članova danas testiran pozitivan na kovid-19.Grupa Dagi og Gagnamagnid neće učestvovati na današnjoj probi, ni na sutrašnjem polufinalu, ni finalu u subotu, a na takmičenju će biti upotrebljen snimak njihove numere "10 years" napravljan prilikom prethodne probe.To je šok za organizatore ovog medjunarodnog muzičkog takmičenja koje je otkazano 2020. zbog epidemije kovida-19 i koje se ove godine uživo održava u Roterdamu uz poštovanje strogih zdravstvenih mera holandske vlade.Juče je održano prvo polufinale kada je izabrano 10 nastupa koji idu dalje za finale u subotu.Pevač grupe Dadi rekao je da su bili jako pažljivi tokom celog puta i da je ovaj nalaz ogromno iznenadjenje.Evropska radiodifuzna unija (EBU) javila je da je jedan član islandske grupe danas testiran pozitivan na virus, kao i jedan član islandske delegacije koji se testirao prethodno u nedelju. Grupa je stoga donela tešku odluku da odustaje od živog nastupa na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije.Njihova pesma će ostati u takmičenju.Islandska delegacija koja je u izolaciji od kada je stigao prvi pozitivan test u nedelju će ostati u karantinu, navela je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Jedan član islandske grupe pozitivan na kovid, ne nastupaju uživo na Evroviziji

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2021

Grupa koja predstavlja Island na takmičenju za Pesmu Evrovizije neće učestvovati uživo u polufinalnu u četvrtak, ni u finalu u subotu u Roterdamu, pošto je jedan od članova testiran pozitivno na kovid-19.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.