IZVELA DODOLSKI RITUAL na otvaranju Evrovizije: Konstrakta pokazala kako se u Srbiji borimo s KIŠOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2022, 10:23

IZVELA DODOLSKI RITUAL na otvaranju "Evrovizije": Konstrakta pokazala kako se u Srbiji borimo s KIŠOM

Umetnica mora biti šaljiva!

Ana Đurić Konstrakta, naša predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji pojavila se juče na tirkiznom tepihu, odnosno na zvaničnoj ceremoniji otvaranja "Evrovizije" i izazavala opšte oduševljenje prisutnih.

Čitavu ceremoniju nije ni omela kiša koja je padala tokom dana, a jedan od mnogobrojnih okupljenih novinara upitao je srpsku predstavnicu kako se u Srbiji 'borimo' sa lošim vremenom. Konstrakta je imala iznenađujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šaljiv odgovor za njega.

- Krećemo se u krug i pevamo dodolske pesme i prekidamo kišu - uz osmeh je odgovorila pevačica, a predstavnik medija ju je upitao da li je u pitanju veštičarenje, a Ana je dodala:

- Da, nešto poput veštičarenja, ali nisam to probala da učinim. Ovde imamo lepu baštu, mogli bismo da probamo ovaj prastari ritual i sprečimo kišu - zaključila je Konstrakta.

Umetnica je objasnila i svoj pseudonim za inostrane medije.

- Moje pravo ime je Ana, jako jednostavno. Kada nastupam, ja sam Konstrakta. Značenje se odnosi na gradnju. Naša realnost je socijalni konstrakt - istakla je srpska predstavnica.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.