IZA KULISA: Bojana ko špricer pred finale

Izvor: Kurir, 24.Maj.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZA KULISA: Bojana ko špricer pred finale

Frka pred nastup: Ekipa Kurira ušla u čuveni „grin rum“ da se druži sa izvođačima, koji su ubijali tremu brzom hranom i šampanjcem. Srpska takmičarka se odmarala pred nastup

Dok se iščekivalo spektakularno finale 60. jubilarnog izdanja Pesme Evrovizije u Beču, ekipa Kurira uspela je ekskluzivno da zabeleži šta se dešavalo iza kulisa u popularnom „grin rumu“, u kome se našla zajedno sa izvođačima i gde pristup medijima inače nije dopušten.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Naša Bojana Stamenov imala je jednu od centralnih pozicija, a pored nje su bili ostali favoriti za pobedu: predstavnici Švedske - Mons Selmerlev, Izraela - Nadav Gueđ i Rusije - Polina Gagarina.

Srpska takmičarka priznala je da nema tremu posle sjajnih reakcija na njeno izvođenje pesme „Ceo svet je moj“ i da je pred finale uspela da se opusti.

- Rešila sam da se odmorim pred nastup i da što manje pričam, da pijem dosta vode i jedem isključivo voće. Nemam tremu - otkrila je Bojana pre finala.

Srpska Areta Frenklin odbila je da popije i šampanjac, koji su Izraelci otvorili dok su improvizovali slavlje u slučaju pobede. Međutim, Stamenovljeva je ostala karakter i poručila:

- Nema alkohola pre kraja. Pićemo kad se završi festival!

Nadav Gueđ, iako nije želeo javno da prizna, imao je najveću tremu pred nastup. Živce je smirivao tako što je jeo na nervnoj bazi, a spasla ga je pljeskavica.

Glasovi akreditovanih novinara i članova delegacija u pres-centru objavljeni su u toku dana, pre početka završnog dela programa, a za najboljeg je proglašena Italija i grupa „Il Volo“. Tik uz njih bila je Švedska. Bojana, iako jedna od omiljenih, po ovim glasovima završila je na 12. mestu.

Program u bečkoj gradskoj dvorani vodile su, kao i prethodnih večeri, tri „musketarke“: Mirjam Vajhzelbraun, Alis Tamler i Arabela Kisbauer. Četvrti musketar Končita Vurst javljala se iz „grin ruma“.

Čin otvaranja pripao je Bečkoj filharmoniji, a prošlogodišnja pobednica pevala je svoja dva poslednja hita „Unstoppable“ i „Firestorm“ i letela na sceni.

Oduševila „Gugl“

BOJANU PROGLASILI POBEDNICOM

Bojana Stamenov posle sjajnog polufinalnog nastupa i generalne probe pridobila je mnoge simpatije, a neverovatno je da ju je kompanija „Gugl“ proglasila pobednicom i pre finalnog nastupa.

Čuveni pretraživač je na veoma originalan način istakao našu predstavnicu kao pobednika, stavivši u prvi plan ilustraciju njenog performansa.

Poklon

DIJAMANTSKE SLUŠALICE ZA USPOMENU

Bojana je bila jedna od omiljenih takmičara na ovogodišnjoj Evroviziji. Predstavnica Slovenije Maraja, kojoj je zapalo da u finalu nastupi pod rednim brojem 1, odlučila je da pokloni svojoj srpskoj koleginici dijamantske slušalice sa „svarovski“ kristalima.

Osvanula u Independentu

O BOJANI PIŠU I POLITIČKE RUBRIKE

Saša Mirković je neposredno pre finala izjavio da smo već mnogo dobili učešćem na Evroviziji, a da na to ko će biti pobednik utiče mnogo faktora.

- Bojana je dobila stranu u političkom delu Independenta, što je očaravajuće, jer dobiti stranu u tom mediju je teško za mnogo jače i dugotrajnije ličnosti na svetskoj sceni, a ne za devojku koja je došla iz jedne male sredine, pritom iz jedne normalne obične porodice. Ako ne uspe da pobedi, ništa nismo izgubili, dobili smo lepu predstavu i nešto što se u budućnosti može nazvati lepim pravim projektom koji će izaći izvan okvira naše zemlje - istakao je Mirković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.