Hrvatski mediji napali Breskvicu: Srpska pevačica osuđivana za genocid

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 16:21

Hrvatski mediji napali Breskvicu: "Srpska pevačica osuđivana za genocid"

Velika polemika se vodila oko pesme "Gnezdo orlovo", kojom se Anđela Ignjatović Breskvica predstavlja na takmičenju Pesma za Evroviziju.

Nakon što su Breskvicu mnogi napali na društvenim mrežama kako je takmičarska pesma "Gnezdo orlovo" genocidna i poziva na "vraćanje" Kosova i sama pevačica se oglasila.

"Očekivala sam da će ljudima da se dopadne pesma. Pesma je srpska, prava, i mislim da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudma nedostajalo tako nešto", rekla je ona gostujući na TV Prva.

Ipak, na tome se nije završilo. Hrvatski medij Net.hr je objavio tekst o našoj pevačici u kom su navedene pogrešne informacije.

"Srpska pevačica Breskvica, pravim imenom Anđela Ignjatović, osuđivana je za nacionalizam i genocid zbog svoje pesme "Gnezdo orlovo" kojom će nastupiti na ovogodišnjem srpskom izboru za pesmu Evrovizije", glasi sporna tvrdnja.

U daljem tekstu navode i kako se Breskvica oglasila zbog "optužbi za genocid".

Podsetimo, Breskvica je već govorila o tome da pesma jeste srpska, govori o dobru i zlu, te da u njoj svako može da pronađe neku svoju poruku.

"Prvo su bili negativni komentari, prva dva–tri dana je bilo katastrofa, ali onda su ljudi polako počeli da slušaju pesmu. Mislim da je to taj prvi udar hejtera, pa posle isplivaju dobri komentari. Ta reč genocidna pesma, to je jedino što me je uzdrmalo, ali sam posle par dana prevazišla. Prvo mi je pomogla porodica, pa onda sama sa sobom razgovaram, ali očekivalo se tako nešto", istakla je Breskvica na TV Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.