HRVATSKI PREDSTAVNICI ISPROVOCIRALI MILIONSKU PUBLIKU:  Treba imati hrabrosti i poslati njih na Evroviziju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 00:02

HRVATSKI PREDSTAVNICI ISPROVOCIRALI MILIONSKU PUBLIKU: "Treba imati hrabrosti i poslati njih na Evroviziju"

Ovo su detalji o najkontroverznijem bendu ovog takmičenja!

Najblistaviji muzički događaj godine zvanično se privodi kraju i proglašenju pobednika!

U finale se plasirali i predstavnici Srbije, Luk Blek sa pesmom Samo mi se spava, kao i hrvatski Let 3 sa numerom Mama ŠČ!

Pored vrtoglavog plesa predstavnice Izraela do ekscentričnog performansa finskog takmičara, nastupi Bleka i hrvatskih predstavnika itekako su dobro zapaženi.

Obnaženi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastupi, ležeći performansi, provokativni stihovi i nakon raspada Jugoslavije, albumi bez pesama i kupaca, pa sve do Evrovizije - ovo je put koji je prešao rok bend Let 3 iz Rijeke, koji je u kao predstavnik Hrvatske u Liverpulu izveo pesmu „Mama ŠČ!".

Dok su mnogi bili oduševljeni numerom, drugi u stihovima i stajlingu muzičara iz Rijeke vidi skrivenu poruku kritike ruske invazije na Ukrajinu i spočitavaju da je pominjanje "traktora" u stihovima provokacija na račun svih proteranih iz Hrvatske tokom policijsko-vojne operacije "Oluja".

Let 3 tokom karijere koja je duboko zagazila u četvrtu deceniju postojanja karijere radi upravo to: izaziva polarizovane reakcije publike, koju ponekad dvosmislene reči pesama ovog sastava dovode u zabunu, kaže Petar Janjatović, muzički kritičar i novinar, za BBC na srpskom.

- Oni su dovoljno vešti da provociraju sve zagrižene strane i teško mogu da ih uporedim sa bilo kojim drugim bendom, baš zbog tog političkog stava. Čini mi se da je posle Konstraktinog nastupa prošle godine Let 3 logičan izbor Hrvatske, ali moram priznati i da sam prilično iznenađen - treba imati hrabrosti i poslati njih na Evroviziju - opisuje on.

Nastup našeg predstavnika možete pogledati u nastavku teksta.

The Serbian pop alchemist has awoken 🇷🇸 #Eurovision pic.twitter.com/B3nd3ONLdj

— Eurovision Song Contest (@Eurovision) May 13, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.