Evrovizija: Srbija, Hrvatska i Slovenija u finalu takmičenja - mogu li do pobede

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 23:17

Evrovizija: Srbija, Hrvatska i Slovenija u finalu takmičenja - mogu li do pobede

Luk Blek, predstavnik Srbije, bend Let 3 iz Hrvatske i grupa iz Slovenije Džoker Aut učestvovaće u finalu izbora za Pesmu Evrovizije u subotu, 13. maja

Možda mu se samo spava, ali će morati da ostane budan do subote uveče i proba da donese pobedu Srbiji na Pesmi Evrovizije.

Luka Ivanović, koji nastupa pod scenskim imenom Luk Blek sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pesmom Samo mi se spava u subotu, 13. maja boriće se u Liverpulu sa predstavnicima još 25 zemalja za pobedu na najvećem evropskom muzičkom takmičenju.

Uz njega i hrvatski predstavnik, riječka grupa Let 3 koji su u prvom polufinalu ostavili upečatljiv utisak ludim scenskim nastupom, kao i predstavnik Slovenije, grupa Džoker Aut (Joker Out).

U finalu, u subotu, 13. maja, osim Srbije, Hrvatske i Slovenije, za pobedu će se takmičiti: Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Norveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija i Jermenija.

Šest zemalja - takozvana Velika petorka: Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija, i prošlogodišnja pobednica Ukrajina - nastupaju u finalu bez prethodnog takmičenja.

Pogledajte video sa prve polufinalne večeri:

Pogledajte video sa prve polufinalne večeri:

Pogledajte video:

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evrovizija 2023 i raspored: Srbija nastupa peta u finalu takmičenja, Slovenija i Hrvatska u finišu

Izvor: Danas, 12.Maj.2023, 18:05

Reuters/PHIL NOBLEHrvatska grupa Let 3 Predstavnik Srbije Luk Blek nastupiće kao peti u finalu Pesme Evrovizije u subotu uveče, hrvatska grupa Let 3 kao pretposlednja, a pre njih slovenački bend Džoker Aut (Joker Out), objavili su organizatori najvećeg muzičkog evropskog takmičenja. U finalu će...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.