Eurosong: Poslušajte novu makedonsku pesmu

Izvor: Mondo, 17.Mar.2013, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurosong: Poslušajte novu makedonsku pesmu

Kraljica romske muzike Esma Redžepova i pop pevač Vlatko Lozanoski predstavljaće Makedoniju na Eurosongu pesmom "Pred da se razdeni".

Posle negodovanja Grčke zbog teksta i spota za pesmu "Imperija", Makedonci su snimili potpuno novu sa kojom će u Malmeu pokušati da se domognu prve evrovizijske pobede.

Duo Esma Redžepova i Vlatko Lozanoski su na makedonskom i romskom jeziku snimili pesmu njenog sina Simeona Anastasova "Pred da se razdeni".

Poslušajte.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />


Eurosong često nazivaju i festivalom lakih nota ali organizatori tvrde da ove godine počinju sa korenitim promenama i da je upravo organizacija u dvorani koja prima oko 15.000 posetilaca jedna od njih jer prenos žele da učine "bližim i ličnijim i publiku u dvorani aktivno uključe u šou".

Za razliku od prošle godine kada je za organizaciju potrošeno rekordnih 48 miliona evra, ove godine sve će košti oko 12 miliona.

"Eurosong je poslednji put održan u Švedskoj 2000. i tada je koštao šest miliona evra. Međutim, takmičenje je uznapredovalo sa dva polufinala i udvostručenim brojem zemalja učesnica. Domaćini su se utrkivali ko će organizovati grandiozniji festival, u velikim dvoranama sa scepijalnim efektima i skupim scenografijama, bacajući senku na izvođače i pesme... Ipak, vreme je da ga sada vratimo u zlatno doba i napravimo televizijski šou u kojem će pesma biti u prvom planu."

Osim novog načina glasanja na najpopularnijem muzičkom festivalu na svetu učestovaće 39 zemalja a, program će prvi put posle 18 godina voditi samo jedna osoba - komičarka Petra Mede.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.