Buranovske babuške: Uvek u stroju

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buranovske babuške: Uvek u stroju

22.05.2012. -

22. maja u Bakuu biće održano polufinale za pesmu Evrovizije 2012, gde Rusiju predstavljaju Buranovske babuške. Za vreme selekcije u Rusiji niko nije mogao da pomisli da će babuške očarati i žiri i publiku, ali već pred kraj konkursa publika više nije sumnjala u njihovu pobedu.

Ansambl Buranovske babuške formiran je pre više od 40 godina. Pri put kolektiv je počeo da nastupa sa preprevima na dumurtski jezik 2008. godine. Pred polufinale Evrovizije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 2012. godine naš izveštač Ana Akopova razgovarala je sa Buranovskim babuškama.

Da li ste očekivali takav uspeh na nacionalnom konkursu, pitala je ona Galinu Nikolajevnu.

Galina Nikolajevna: Ne, nismo čak mi mislile. Spremale smo se kratko, nedelju dana. Reči za našu pesmu Olga Nikolajevna (umetnički rukovodilac grupe) sama je napisala.

Šta mislite, da li će vam poći za rukom da pobedite na konkursu u Bakuu?

Mislili smo, šta bude biće. Uvek smo u stroju.

Tako je sa upečatljivom udmurtskim izgovorom odgovorila jedna od najmilijih baka ove grupe Natalija Jakovljevna.

Ana Akopova,

Izvor: Golos Rossii, foto: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.