Zvezde spremaju čudesne tačke

Izvor: Blic, 17.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezde spremaju čudesne tačke

Ovih dana organizatori u „Beogradskoj areni" preznojavaju se koliko zbog visokih temperatura, toliko i zbog truda koji ulažu ne bi li svim učesnicima „Pesme Evrovizije" omogućili da imaju baš onakav nastupa kakav su zamislili. Među tehnički najzahtevnijim scenografijama su svakako led koji je potreban za nastup ruskog predstavnika, knjiga visoka tri metra, stakleni kofer od 1.200 kilograma, stolice koje eksplodiraju...



Odavno je najavljeno da će predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rusije Dima Bilan nastupati na ledu. Prvi put Dima je svoj scenski nastup za „Evroviziju" predstavio 17. aprila u Pragu, gde su zajedno sa njim nastupili višestruki svetski i evropski šampion u umetničkom klizanju Jevgenij Plušenko i poznati violinista Edvin Marton, koji će svirati na „stradivarijus" violini, kakvih je još samo osam u svetu. Postavljanje ledene ploče za Dimin nastupa zadalo je puno glavobolje organizatorima u „Areni", jer će za postavljanje i uklanjanje leda tehničari imati svega po 35 sekundi.

Grčka predstavnica Kalomira takođe će imati zanimljiv, ali i tehnički zahtevan nastup. Naime, na sceni će biti postavljena velika kutija, koja liči na knjigu, sa stranicama koje su visine dva i tri metra.

- U jednom trenutku trojica plesača, koji igraju sa Kalomirom, rasklapaju knjigu iz koje izlazi veliko srce, čije su ivice ukrašene ljubičastim cvećem, a Kalomira će se naći u centru tog srca - priča za „Blic" jedan od ljudi koji je direktno zadužen za binu i sve zahteve zvezda.

Ukrajinska delegacija će na scenu postaviti kofer napravljen od stakla, koji će težiti 1.200 kilograma, i to će biti najteži rekvizit te vrste ikada viđen na „Evroviziji". Ukrajinska predstavnica Ani Lorak i njeni plesači biće smešteni unutar ovog kofera koji ima četvora vrata, na početku svoje tačke. Predstavnici Azerbejdžana, Elnur i Samir, koji na sceni glume anđela i đavola, koristiće i posebnu stolicu, koja će zahvaljujući pomoći pirotehnike eksplodirati i raspasti se na kraju njihove tačke. Elnur i Samir su takođe planirali da svoje igračice na sceni posipaju crnim vinom, međutim, ovaj rekvizit im za sada nije odobren, s obzirom na to da je podloga na sceni takva da ništa ne sme da se prosipa. Ipak, organizatori u „Areni" će se potruditi da pronađu način da Azerbejdžancima omoguće i ovaj zahtev.

Što se tiče korišćenja pirotehnike, najviše će je biti za vreme nastupa finske grupe „Terasbetoni", kako bi sve bilo u skladu sa žestokom hevi metal muzikom koju izvode. I delegacija Belorusije će imati zanimljiv nastup sa elementima ritmičke gimnastike, s obzirom na to da će igračice, koje nastupaju sa Ruslanom Alehnom, plesati na pet zlatnih kugli, a koristiće i trake koje će na kraju tačke razvući u veliko slovo R.

Jedan od bizarnijih zahteva bio je i onaj Elvira Lakovića Lake, predstavnika Bosne i Hercegovine, koji je želeo da mu društvo na sceni pravi kokoška, ali je simpatični Bosanac od ove zamisli odustao i pre dolaska u Beograd, jer pravila EBU zabranjuju korišćenje životinja na sceni.

Među manje zahtevnima su delegacije Poljske (Ajzis Dži) i Rumunije (Niko i Vlad), koje će na sceni koristiti klavir, kao i predstavnica Kipra Evdokija Kadi, koja tokom nastupa sedi na kafanskom stolu, dok Moldavka tokom nastupa sedi u velikoj sofi...

Jermenka odustala od eksplozivnog mikrofona

Predstavnica Jermenije na „Eurosongu" iz bezbednosnih razloga odustala od ideje da nastupi sa eksplozivnim mikrofonom na takmičenju za najbolju evropsku pesmu.

- Imali smo probu, ali smo shvatili da moramo da promenimo iznenađenje koje smo planirali za nastup. Mikrofon je trebalo na kraju pesme da eksplodira, ali su nam rekli da je to opasno - rekla je razočarano Sirušo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.