Izvor: Svet, 02.Jun.2010, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukašin Brajić: Ko ima para, može da kupi glasove na "Evrosongu"

Spuštene su zavese i na ovogodišnji "Evrosong". Predstavnik Bosne i Hercegovine Vukašin Brajić osvojio je 17. mesto, a tamošnja javnost postavlja pitanje da li je mogao biti bolje plasiran? Bilo kako bilo, on se sa članovima tima BiH iz Osla vratio već narednog dana. Kaže da je zadovoljan nastupom i ističe kako je veliki uspjeh napravljen samim ulaskom u finale. " Mnoge zemlje, koje su se mnogo bolje kotirale na top-listama, nisu uspele da se plasiraju. Iako mnogi negoduju, to je dokaz da je sistem izbora za predstavnika BiH na 'Evroviziji' veoma uspešan. BiH je jedna od četiri zemlje koje su se, od uvođenja polufinalnog takmičenja, uvek plasirale u finale. Mislim da smo zbog slabe podrške medija u BiH ostali uskraćeni za glasove dijaspore. Umesto uobičajenih dvanaest, deset ili eventualno osam poena, dobili smo sve nule, što je rezultiralo time da ne dobijemo mesto koje nam pripada. Ali, zato smo dobili poene od nekih zemalja od kojih inače nismo dobijali ni bod. To znači da smo ove godine, ipak, imali nešto posebno. Verovao sam u to da možemo biti u prvih pet. Ali, što je bilo do nas, mi smo uradili. Dali smo sve od sebe", izjavio je Vukašin. "Teško je opisati osećaj koji imam kada sam na sceni. Možda je to najbliže onom što osetiš kada posle dugog ronjenja udahneš punim plućima. U plasman u finale nikada nisam sumnjao. Nastup koji smo imali nikako nije mogao da ostane nezapažen. Verovao sam u pesmu, u koncept koji smo imali i u sebe. Ništa od toga nije izneverilo očekivanja", kaže nekadašnji student "Operacije trijumf" i komentaroše činjenicu da se predstavnici Hrvatske i Slovenije nisu plasirali u finale: "Jedan od razloga zašto pre 'Evrovizije' nisam iznosio procene o našem plasmanu, bio je upravo taj što na sve to utiče mnogo faktora. I pesma, nastup, kostim, kao deo zvaničnog takmičenja, ali i politika, lobiranje, novčane mogućnosti kao deo nezvaničnog dela. Pretpostavljam da im se neki od faktora nisu poklopili. " Reakcije na pesmu "Tunder and Lightning" bile su različite, od onih koji su podržavali ovakav izbor pesme, do onih koji su bili izričito protiv, jer su želeli "veseliju" ili "etno" varijantu. "Ne opterećujem se stvarima na koje ne mogu da utičem. A ne postoji pesma koja se svima dopada. Volim rok i pevam za ljude koji vole i žele to da slušaju. A ti ljudi ne bi želeli da čuju 'veseli etno'. Kome se ne sviđa, ne mora da sluša", kazao je Brajić. Gde se odvija to famozno lobiranje? Koja je zemlja imala najjači lobi? "Verujem da postoji mnogo načina. Politika, različiti interesi i novac - sve je u igri. Ko ima dovoljno novca, osim marketinga, može da kupi i dovoljno glasova. Jedna delegacija je, na primer, za 7.000 evra kupila norveške telefonske kartice da bi mogla da glasa za sebe. Na taj način obezbedili su sebi poene. Verujem da to nije usamljen slučaj. Mi nismo imali sredstava da se borimo na taj način. Naš ukupan budžet bio je gotovo 50 puta manji od budžeta marketinga Azerbejdžana", izjavio je Vukašin. Pročitaj na www.svet.rs

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Vukasin Brajic: Evrosong - Ko ima novca, može da kupi i dovoljno glasova (VIDEO)

Izvor: AutoBrief.com, 03.Jun.2010, 19:39

Spuštene su zavese i na ovogodišnji Evrosong. Predstavnik Bosne i Hercegovine Vukašin Brajić osvojio je 17. mesto, a tamošnja javnost postavlja pitanje da li je mogao biti bolje plasiran ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.