Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro film o "Evroviziji"

BEOGRAD - Takmičenje za "Pesmu Evrovizije", najprestižniji muzički događaj u Evropi, biće "pretočeno" na filmsko platno do sredine naredne godine, najavio je supervizor ovog takmičenja Svante Stokselijus.

On je kazao da film još nema radni naslov, i naveo da će se scenario bazirati na obimnom dokumentarnom materijalu o ovom takmičenju, koje se održava od 1956. godine, a koji je u vlasništvu Evropske radio-difuzne unije (EBU).

"Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se radi na scenariju, za sada znamo da će to biti komedija i verovatno zanimljiva ljubavna priča", objasnio je Stokselijus i dodao da im je želja "da prikažu sve zanimljive trenutke koji se dogode tokom sedam dana evrovizijskog takmičenja".

Za snimanje prvog igranog filma o "Evroviziji" EBU je angažovao produkcijsku kuću "Vorking tajtl", a biće uključeno i nekoliko svetski poznatih imena, rekao je Stokselijus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.