Stanković će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije

Izvor: S media, 14.Mar.2010, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije"

Milan Stanković sa kompozicijom "Ovo je Balkan", predstavljaće Srbiju na 55. takmičenju "Pesma Evrovizije" u maju u Norveškoj, odlučila je publika SMS glasanjem u direktnom prenosu emisije "Tri pa jedan za Oslo".

Pobedničku kompoziciju Gorana Bregovića, za koju je tekst napisala Marina Tucaković, Stanković će izvesti u prvom polufinalu „Evrosonga" 25. maja, kada će u „Telenor areni" u u Baerumu, nadomak Osla, nastupiti i predstavnici Finske, Rusije, Slovačke, Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Hercegovine, Moldavije, Letonije, Estonije, Grčke, Islanda, Malte, Portugalije, Makedonije, Belorusije, Belgije, Poljske i Albanije.

Stanković (22) je jedna od najpopularnijih „Zvezda Granda", koji je učestvovanjem na istoimenom takmičenju 2007. godine osvojio publiku svojim ekscentričnim imidžom i nastupom. Prošle godine je objavio svoj prvi album pod nazivom „Solo", koji je brzo prodat u 50.000 primeraka.

U emisji „Tri pa jedan za Oslo", koju je Radio-televizija Srbije direktno prenosila na svom Prvom programu iz Studija 8 u Košutnjaku, troje finalista, koje je Bregović zajedno sa timom RTS izabrao na audiciji u svom studiju, predstavilo se dva puta sa Bregovićevim veselim i brzim pesmama uz nezaobilazni zvuk trubača, po kome je ovaj kompozitor poznat širom sveta.

Emina Jahović je izvela kompoziciju „ Ti kvariigro", a Oliver Katić „Predsedniče, halo".

Domaćin večeri bio je sam Bregović sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane", a u revijalnom delu nastupili su Haris DŽinović i nekadašnji učesnici „Evrosonga" Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Marko Kon, Severina Vučković.

Oni su u pauzi izmedju nastupa takmičara pevali Bregovićeve pesme i zabavili publiku anegdotama sa svojih nastupa na „Pesmi Evrovizije".

U okviru emisije emitovan je i dokumentarni materijal snimljen na audiciji u Bregovićevom studiju, izjave pozvanih interpretatora, njihov nastup i komentari o saradnji sa kompozitorom.

Program je vodila poznato TV lice RTS-a Maja Nikolić, dok je scenografski emisija bila u duhu predstojeće manifestacije u Norveškoj.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.