Predstavljamo učesnike „Evrosonga“

Izvor: Blic, 17.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljamo učesnike „Evrosonga“

Portugal

Vanija Fernandez, predstavnica Portugala na „Evrosongu", započela je profesionalnu karijeru pevačice 2001. nastupima u hotelima u Madeiri. Iste godine pobedila je na prestižnom festivalu „Vozes de Madeira", a ove godine je osvojila prvo mesto u rialiti šou programu „Operacija trijumf". Vanija je diplomirala na muzičkom konzervatorijumu na odseku za džez pevanje. Njena želja je da na „Evroviziji" dostojno predstavi svoju zemlju i bude ponos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svih Portugalaca.

- Obožavam muziku, kao i nove izazove, a nastup na „Pesmi Evrovizije" je jedan od njih. Nadam se da će se publici dopasti moja pesma „Lady of the Sea" - kaže Vanija.

Nemačka

Grupa „No Angels" predstavljaće Nemačku na „Evroviziji" sa numerom „Disappear". Grupa je nastala 2000. u okviru takmičenja muzičkih talenata „Popstars", a svoj prvi album objavili su iduće godine i odmah pobrale sjajne kritike. Devojke su do sada objavile šest albuma, koji su prodati u pet miliona primeraka.

- Želimo da publici pokažemo snagu žena i gledaoce impresioniramo seksepilom i žestokim nastupom - kažu članice benda koje se raduju povratku u Srbiju u kojoj su već gostovale.

- Naravno, dobro poznajemo Srbiju, nastupale smo tamo. Takođe, baka naše članice Nađe je iz Srbije i jedva čekamo da upoznamo njenu porodicu.

San Marino

San Marino ove godine debituje na „Pesmi Evrovizije", a njihovi predstavnici su grupa „Miodio" sa pesmom „Complice". Grupa je nastala 2002. godine i do sada su nastupali na brojnim festivalima u Italiji, a debitantski album će objaviti tokom leta.

- Za nas već sama prilika da nastupamo na tako velikom takmičenju kao što je „Evrosong" predstavlja veliku pobedu. Sve nade i snove polažemo u našu muziku, i šansa da je podelimo sa milionima ljudi je ogromno dostignuće - kažu članovi benda „Miodio". Neki od njih su već imali prilike da upoznaju Beograd, ali se raduju novoj poseti kako bi podrobnije upoznali grad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.