Počele prve probe takmičara u „Areni

Izvor: Blic, 12.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele prve probe takmičara u „Areni"

U „Beogradskoj areni" juče su počele probe za „Evrosong", a prvi je na scenu, u 9.30 časova ujutru, izašao Stefan Filipović, predstavnik Crne Gore. Nakon njega su svojih 40 minuta iskoristili učesnici iz Izraela, Estonije, Moldavije, San Marina... Pod budnim okom Svena Stojanovića, režisera prenosa „Pesme Evrovizije", nastup izvođača je planiran do najsitnijih detalja, tačno se zna u kom trenutku se koristi koja kamera, kada na red dolaze specijalni efekti... >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kada 20. maja počne prenos prvog polufinala, dobićete gotov proizvod - tri minuta savršeno isplaniranog nastupa svakog takmičara. Međutim, ekipa koja realizuje prenos će do tada uložiti mnogo truda da bi sve proteklo u najboljem redu. U to smo se uverili i juče, kada su u „Beogradskoj areni" počele probe.

U mraku „Arene" radi se punom parom. Više od sto ljudi (tehničara, kamermana, tonaca...) angažovano je na probama, a glavnu reč ima režiser prenosa Sven Stojanović. Ništa se ne prepušta slučaju, tačno se zna kada se koristi jedna od tri kamere na kranovima, kada se kadar prebacuje na pokretnu kameru na krovu „Arene"... Takođe, u sekund je isplanirano i kada se pušta vetar, dim ili neki drugi efekti.

Voljom žreba, juče ujutru je prvi na scenu izašao Stefan Filipović, predstavnik Crne Gore, zajedno sa svojim pratećim vokalima - četiri devojke koje u ključnom trenutku nastupa Stefana miluju po licu. Posle Filipovića, došao je red na Boaza Maudu, pevača koji će predstavljati Izrael, a zatim su u „Areni" prve četrdesetominutne probe imali estonski komičari „Kreisiradio", koji su se sjajno zabavljali na sceni, predstavnica Moldavije Đeta Burlaku... i tako sve do 17 časova, kada su završene nedeljne probe.

Na konferenciji za novinare Stefan Filipović je objasnio da je odlučio da ne peva na engleskom jer, kako kaže, od dobrog plasmana mu je mnogo važnije da postane popularan u zemljama jugoistočne Evrope. Trojica veselih Estonaca iz grupe „Kreisiradio", koji zajedno nastupaju već 15 godina, samouvereno kažu da im je sledeći zadatak plasman na Olimpijadu! A u pokušaju da se plasiraju u finale pomoći će im i tri simpatične plavuše, prateći vokali. Izraelac Boaz Mauda je svoje obraćanje novinarima počeo rečenicom „Beograd je divna zemlja", ali nakon što su mu objasnili da je Beograd glavni grad Srbije, Boaz se izvinio zbog omaške i slabog znanja engleskog jezika.

Inače, u Beograd je već stigla većina učesnika, a prvi su u subotu došli predstavnici Slovenije, Moldavije, Izraela, Estonije, Crne Gore, Norveške, San Marina...

Strani novinari oduševljeni pres centrom

„Beogradska arena" će kada počne takmičenje ličiti na ogromnu diskoteku. Moćna rasveta je postavljena na krovu i po obodu hale, a iza bine, koja uživo izgleda zaista upečatljivo, nalazi se veliki led ekran. Ozvučenje zvuči dobro, a za pirotehniku je zadužena finska firma „Pyroman". Takođe, juče je sa radom počeo i pres centar u Centru „Sava", koji će tokom takmičenja koristiti oko 2.500 novinara. Predstavnici medija iz inostranstva nisu krili oduševljenje pres centrom, za koji kažu da je jedan od najlepših i najmodernijih koje su videli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.