Pobediću sestru Tijanu

Izvor: Blic, 26.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobediću sestru Tijanu

Na predstojećem festivalu „Pjesma Mediterana" u Budvi publici će se predstaviti i Tamara Todevska, ovogodišnja predstavnica Makedonije na „Evrosongu", koja će sa baladom „Dajem ti sve" biti direktan konkurent starijoj sestri Tijani Dapčević. Tamara za „Blic" govori o tome da li je razočarana plasmanom na „Evroviziji", zatim da li planira dolazak na srpsko tržište, kao i da li se opkladila sa sestrom...

Prošlo je tek mesec dana od završetka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Evrosonga" u Beogradu, a Tamara je opet stigla u srpsku prestonicu, odakle zajedno sa Tijanom već sutra kreće u Budvu.

- Evo, obavljam i poslednje pripreme i jedva čekam da stignem u Crnu Goru, jedva čekam da ugledam more. S nama takođe ide i naša mama, koja je uvek moj verni pratilac na festivalima - kaže za „Blic" Tamara Todevska koja će na ovom festivalu pevati sporiju pesmu.

- Prvenstveno dolazim u Budvu da promovišem pesmu „Dajem ti sve", koju su napisali prva dama Makedonije Kaliopi i Darko Dimitrov. Ipak, nadam se da ću, za razliku od „Evrosonga", ovog puta uspeti da prođem u finale - priča uz osmeh Tamara.

Iako se Makedonija prvi put u poslednjih nekoliko godina nije plasirala u finale „Evrovizije" Tamara nije mnogo razočarana, jer joj je drago što je pesma „Let Me Love You" koju je otpevala zajedno sa Vrčkom i Adrijanom postala pravi hit.

- Loše sam se osećala prva dva dana nakon polufinala, kao i onog trenutka kada sam finale gledala iz publike umesto da sam i ja na sceni. Međutim, mnogo mi je drago što su ljudi mnogo dobro reagovali na pesmu u toku našeg boravka u Beogradu, svi su pevali refren zajedno s nama. Takođe, veoma lepo su nas dočeki kod kuće kada smo se vratili i svi su bili ponosni na naš nastup, a rečeno nam je i da Makedonija nikad nije imala boljeg predstavnika - objašnjava Todevska.

Tamara će se prvi put u karijeri, ali i životu uopšte, na ovogodišnjem festivalu takmičiti protiv svoje starije sestre Tijane Dapčević.

- Da, ovo je prvi put. Pričamo o tome stalno i mnogo nam je smešno. Nikada u životu nismo bile rivali jedna drugoj. Ovog puta se nismo opkladile, ali smo postigle jedan dogovor. U slučaju da ona pobedi, pobedu će posvetiti meni, i obrnuto. Među nama, mislim da ja imam bolju pesmu - našalila se Tamara koja ističe da joj Tijana nije jedini konkurent.

- Osim Tijane, prvi put ću biti u konkurenciji i sa velikanima poput Maje Odžaklijevske, Kemala Montena, kao i autorkom moje pesme Kaliopi. Moguće osvajanje nagrade time bi dobilo još veći smisao i značaj.

Tamara je bila iznenađena saznanjem da će se u roku od mesec dana po drugi put takmičiti sa internacionalnim zvezdama koji su svoje zemlje predstavljali na „Evroviziji", a pevaće i na „Pjesmi Mediterana". U pitanju su Boaz Mauda iz Izraela i grupa „Miodio" iz San Marina.

- Jao, Boaz je tako sladak i odlično peva! Imala sam priliku u Beogradu da upoznam i njega kao i momke iz „Miodio" i mnogo mi je drago što ću ih videti opet tako brzo - kaže Tamara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.