Marko Kon ide u Moskvu

Izvor: Blic, Tanjug, 09.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Kon ide u Moskvu

Marko Kon i Milan Nikolić sa pesmom „Cipela", odneli su sinoć neočekivanu pobedu na „Beoviziji" i tako postali naši ovogodišnji predstavnici na „Evroviziji" koja se u maju mesecu održava u Moskvi. Kon i Nikolić odneli su ubedljivu pobedu sa 19 poena, dok je drugo mesto zauzela kompozicija „Blagoslov za kraj" koju je otpevao „OT bend". Finiš festivala i proglašenje pobednika obeležile su podeljene reakcije – aplauzi ali brojni zvižduci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Idemo u Moskvu, još ne mogu da verujem. Uzbuđen sam – rekao je nakon proglašenja za "Blic” Marko Kon i dodao: "Želimo da harmoniku vratimo na velika vrata u Evropu. Nadam se da ćemo sa ovom pesmom uspeti u tome. Uopšte nismo očekivali pobedu, čak smo pevačice posle otpevane numere u finalu poslali kući te smo se sami pojavili da još jednom otpevamo pobedničkui pesmu”.

Favoriti publike u dvorani i momci koji su osvojili najviše SMS glasova, "OT bendu” je zamalo izmakla pobeda.

- Drago nam je što smo dobili 12 poena od publike, svim mladim izvođačima je cilj da ih publika prihvati kao što je nas. Nama je bilo lepo da učestvujemo na "Beoviziji”, dobro smo se proveli. Marko Konu želimo svu sreću na "Evroviziji” – rekli su nam momci iz "OT benda”.



Kon i Milan Nikolić


Cipela” (autori: A. Kobac, M. Kon i M. Nikolić)

kompozitor Marko Kon sarađuje sa većinom domaćih muzičara harmonikaš Milan Nikolić rođen je 2. jula 1979. u Jagodini. Harmoniku je počeo da svira sa sedam godina, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Parizu .

Finalno veče „Beovizije" u „Sava centru" počelo je objašnjenjem greške u sabiranju glasova (vidi okvir), a takmičenje su otvorili Oskar, „Bjuti kvins" i Đorđe Marijanović sa pesmom „Superstar", koji su takođe važili za jedne od favorita, ali su na kraju morali da se zadovolje samo velikim aplauzom koji su dobili od publike.

Velikim aplauzom bili su pozdravljeni članovi „OT benda", nekadašnji takmičari rialiti serijala „Operacija Trijumf", Vukašin, Đorđe, Nikola i Sajko, koji su uz pomoć pevačice Kaje Ostojić izveli pesmu „Blagoslov za kraj". Inače, u danima pred „Beoviziju" momcima iz „OT benda" davane su najveće šanse za pobedu, ali se ispostavilo da se ukus žirija ne podudara sa ukusom publike.

U revijalnom delu koji je usledio nakon predstavljanja takmičarskih kompozicija, naša prošlogodišnja predstavnica na „Evroviziji", Jelena Tomašević primila je nagrade za najbolji album godine. Specijalni gosti ovogodišnje „Beovizije" bili su i prošlogodišnji predstavnik Izraela Boaz Mauda i predstavnica Jermenije Sirušo, koji su doputovali u Beograd kako bi zajedno sa Jelenom po prvi put predstavili pesmu „Time To Pray", za koju je reči napisao izraelski predsednik Šimon Peres.

Ubrzo je došlo vreme i da se proglasi pobednik, a domaćica „Beovizije" , voditeljka Jovana Janković pročitala je prvo glasove stručnog žirije, te glasove publike, ali je već negde na polovini postalo jasno da će Marko Kon odneti iznenađujuću pobedu. Zanimljivo je bilo i reagovanje publike, jer su prisutni u „Sava centru" bili podeljeni u svojim reakcijama. Dok je jedan deo pobednika pozdravljao ovacijama, drugi je žestoko negodova zviždanjem i povicima da je sve namešteno"



Incident u bekstejdžu


U trenucima dok su takmičari na sceni izvodili svoje kompozicije, u bekstejdžu se dogodio incident kada je Saša Mirković, nekadašnji mendažer Marije Šerifović, bio prinuđen od strane obezbeđenja da napusti "Sava centar”. Mirković je po svemu sudeći „persona non grata" na ovom muzičkom takmičenju – podsetimo, on je posle "Beovizije” 2007. godine bio u sukobu sa direktorom RTS-a, Aleksandrom Tijanićem. Zanimljivo je bilo i tokom čitanja glasova kada su svi sa pažnjom gledali velike ekrane.



Ana nije htela da peva ni na nagovor Tijanića


Prve večeri festivala dogodila se gruba greška u obračunavanja glasova te je tako Ani Nikolić i Ivana Selakov uračunata tek polovina glasova koji su pristigli SMS-om.

- „Tehničkom greškom nastalom korišćenjem rezultata SMS glasova na petominutnom preseku, umesto konačnom desetominutnom obračunu, supervizija RTS-a utvrdila je da su izvođači Ana Nikolić i Ivana Selakov oštećeni. Zbir glasova žirija i SMS glasova uveo je Anu Nikolić i Ivanu Selakov u finale. Supervizija RTS naložila je Organizacionom odboru festivala „Beovizija" da spisku od deset već proglašenih finalista doda pomenute izvođače. Odgovorna lica podnela su ostavke generalnom direktoru RTS-a”, stoji u saopštenju RTS-a.

Ivana Selakov je prihvatila naknadni poziv i pojavila se na sceni u sinoćnjem finalu. Sa druge strane, Ana Nikolić nije želela da se pojavi, čak ni na nakon molbe Aleksandra Tijanića.

Žiri u finalu

Željko Joksimović, pevač i kompozitor

Kornelije Kovač, kompozitor

Bilja Krstić, etno pevačica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Kon pobednik "Beovizije 2009"

Izvor: RTS, 09.Mar.2009

Pobednik festivala "Beovizija 2009" su Marko Kon i Milan Nikolić, s pesmom "Cipela". Ta kompozicija predstavljaće Srbiju na pesmi Evrovizije koja će biti održana od 12. do 16. maja u Moskvi. ..Marko Kon i Milan Nikolić sa pesmom "Cipela" predstavljaće Srbiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije"...

Nastavak na RTS...

Beovizija: Pobedili Kon i Nikolić

Izvor: RTV Pink, 09.Mar.2009

Iznenađenje za sve. . . Marko Kon i Milan Nikolić predstavljaće Srbiju sa pesmom Cipela na takmičenju za Pesmu Evrovizije u maju u Moskvi, pošto su pobedili na nacionalnom muzičkom festivalu Beovizija 2009 održanom u Centru Sava . .

Nastavak na RTV Pink...

Marko Kon pobednik "Beovizije 2009"

Izvor: Poslovna žena, 09.Mar.2009

Pobednik festivala "Beovizija 2009" su Marko Kon i Milan Nikolić, s pesmom "Cipela". Ta kompozicija predstavljaće Srbiju na pesmi Evrovizije koja će biti održana od 12. do 16. maja u Moskvi.Marko Kon i Milan Nikolić sa pesmom "Cipela" predstavljaće Srbiju na takmičenju ..

Nastavak na Poslovna žena...

Izabran predstavnik Srbije na Evroviziji

Izvor: B92, 09.Mar.2009

Marko Kon i Milan Nikolić predstavljaće Srbiju sa pesmom "Cipela" na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" u maju, u Moskvi, pošto su pobedili na nacionalnom muzičkom festivalu "Beovizija 2009" održanom u Centru "Sava"...Od 11 kompozicija - 10 izabranih u polufinalnoj večeri i jedne koja se naknadno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.