Finale Pesme Evrovizije

Izvor: B92, 24.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Pesme Evrovizije

Finale 53. takmičenja za "Pesmu Evrovizije", na kome će nastupiti izvođači iz 25 zemalja, održaće se 24. maja u "Beogradskoj areni".

Takmičarski deo finala otvoriće predstavnici Rumunije, a zatim će se predstaviti još 19 izvođača izabranih tokom dve polufinalne večeri, kao i pet direktnih finalista, među kojima je i Srbija.

Finale će otvoriti prošlogodišnja pobednica "Evrovizije" Marija Šerifović, a u revijalnom delu će, kako su organizatori najavili, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastupiti Goran Bregović sa svojim "Orkestrom za venčanja i sahrane".

Pobednika ovog prestižnog takmičenja izabraće publika 43 zemlje učesnice putem SMS i telefonskim pozivom.

Glasanje će otvoriti, prema rečima predstavnika za medije "Evrovizije" Aleksandra Radoša, naš poznati košarkaš Vlade Divac.

Finalu će prethoditi treća generalna proba u popodnevnim časovima.

U okviru finala nastupiće takmičari iz 25 zemalja, a posle Rumunije, koja ima čast da otvori takmičenje, redom će nastupiti predstavnici Velike Britanije, Albanije, Nemačke, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Finske, Hrvatske i Poljske. Uslediće Island, Turska, Portugal, Letonija, Švedska, Danska, Gruzija, Ukrajina, Francuska i Azerbejdžan, a u završnici takmičarskog dela nastupiće Grčka, Španija, Srbija, Rusija i Norveška.

Prenos događaja iz Beogradske arene u subotu, 24. maja, počinje u 21 čas na RTS1. Direktan prenos finala 'Pesme Evrovizije' moći će da se prati i na velikom ekranu ispred Skupštine grada Beograda.

foto: FoNet

Više o ovoj temi:

Prvih 10 finalista Evrovizije

Završeno drugo polufinale Evrosonga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.