Bez Crne Gore na Evroviziji 2011.

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Crne Gore na "Evroviziji" 2011.

Pripreme za “Pesmu Evrovizije”, koja će se u maju iduće godine održati u Dizeldorfu uveliko su u toku, a zemlje koje žele da se takmiče na ovoj manifestaciji počele su da potvrđuju svoje učešće domaćinima. Međutim, među zemljama koje će se takmičiti na “Evroviziji” 2011. ponovo neće biti Crne Gore.

Ova vest je prvobitno objavljena u jutarnjem programu RTCG "Dobro jutro Crna Goro”, da bi je zatim preneli sve fan stranice koje prate najveće muzičko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dešavanje u Evropi.

Crnogorci, koji ni prošle godine nisu imali svog predstavnika na "Evrosongu” i ovoga puta su kao razlog naveli nemogućnost da sakupe dovoljno finansijskih sredstava kako bi održali izbor za predstavnika na ovom takmičenju, kao ni njegovo slanje u Nemačku.

Takođe su napomenuli da u Crnoj Gori jednostavno ne postoji dovoljno interesovanje sponzora, koji bi podržali izbor za predstavnika na "Evroviziji”. Da podsetimo, Crna Gora je kao samostalna država debitovala na ovom takmičenju u Helsinkiju 2007. godine kada ih je predstavljao Stevan Fadi.

Crnogroski predstavnici nastavili su da se takmiče i naredne dve godine, mada se ni jednom nisu domogli finala, u Beogradu ih je 2008. predstavljao Stefan Filipović, a godinu dana kasnije u Moskvi Andrea Demirović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bez Crne Gore na "Evroviziji" 2011.

Izvor: Svet, 03.Nov.2010

Pripreme za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju iduće godine održati u Dizeldorfu uveliko su u toku, a zemlje koje žele da se takmiče na ovoj manifestaciji počele su da potvrđuju svoje učešće domaćinima. Međutim, među zemljama koje će se takmičiti na "Evroviziji" 2011. ponovo neće biti...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.