Balkanac u Norveškoj

Izvor: S media, 13.Maj.2010, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanac u Norveškoj

Ogromna je čast predstavljati zemlju na tako prestižnom takmičenju kao što je "Pesma Evrovizije" u Oslu, izjavio , na medijskom ispraćaju, pred put u Norvešku Milan Stanković, koji će predstavljati Srbiju sa pesmom "Ovo je Balkan" Gorana Bregovića.

"Iako ovo nije najsjajniji period u mom životu, trudio sam se zajedno sa velikim timom RTS-a, ljudima koji su zaduženi za naš nastup u Oslu, vredno sam radio i nadam se najboljem", kazao je predstavnik Srbije na 55. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evrovizijskom takmičenju.

Predstavnici naše delegacije brojnim novinarima najavili su da će nastup Stankovića na "Evrosongu" biti upečatljiv i moderan, da prvi put od kako Srbija učestvuje na ovom takmičenju imamo svoju scenografiju.

U Oslo je već stigla složena scenografija, kružni podijumi sa transparentim paravanima koji reflektuju svetlost nalik na ogledala, što će dati glamur nastupu Stankovića koji će na sceni biti sa pratećim vokalima Saškom Janković i Zoricom Brkić i dva plesača Aleksandrom Jelenkovićem i Markom Stojiljkovićem. Koreografiju je uradila Milica Cerović a kostomograf je Jelena Svetličić.

"Na sreću, sve je u redu i prve probe u Oslu su već u nedelju, Milan će u prvom polufinalu 25. maja nastupiti sedmi po redu sa pesmom "Ovo je Balkan" najpoznatijeg srpskog kompozitora Gorana Bregovića, na tekst Marine Tucaković i Ljiljane Jorgovanović", rekao je šef srpske delegacije Dragoljub Ilić.

Na 55. Evroviziji u Oslu, od 25. do 29. maja, učestvoće 39 zemalja, od kojih su pet direktni finalisti - Francuska, Španija, Nemačka, Velika Britanija i domaćin Norveška. Preostalih 20 učesnika velikog finala dobiće se iz dva polufinala u kojima se takmiči po 17 zemalja. Prvih deset iz oba polufinala naći će se u završnici 29. maja.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.