Zvaničnica Unije: EU će dopustiti vakcinisanim Amerikancima da doputuju ovog leta

Izvor: VOA, 26.Apr.2021, 11:25

Zvaničnica Unije: EU će dopustiti vakcinisanim Amerikancima da doputuju ovog leta

Najviša zvaničnica Evropske unije rekla je u nedelju da bi Amerikanci koji su vakcinisani protiv Kovida 19 trebalo da budu u mogućnosti da putuju u Evropu do leta, u sklopu ublažavanja postojećih ograničenja putovanja. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Leien rekla je za Njujork tajmsda će 27 članica Unije bezuslovno prihvatiti sve one koji su cepljeni vakcinama koje je odobrila Evropska agencija za lekove. Agencija je odobrila tri vakcine koje se koriste u Sjedinjenim Državama. "Amerikanci, koliko vidim, koriste vakcine koje je odobrila Evropske agencije za lekove", rekala je fon der Lajen. "Ovo će omogućiti slobodno kretanje i putovanje u Evropsku uniju". Nije rekla kada će putovanja moći da se nastave. EU je uglavnom zaustavila putovanja koja nisu neophodna pre više od godinu dana. Zemlje Evropske unije dogovorile su se ovog meseca da lansiraju dozvole za putovanja Kovid 19 koje bi ljudima koji su vakcinisani protiv bolesti, oporavili se od infekcije ili sa negativnim testom omogućili da lakše putuju.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU dozvoljava vakcinisanim Amerikancima da doputuju na leto

Izvor: Blic, 26.Apr.2021

Amerikanci koji su vakcinisani protiv kovid-19 moći će da posete Evropsku uniju ovog leta, izjavila je predsednica Evroposke komisije Ursula fon der Lajen.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.