Izvor: Blic, 21.Apr.2023, 19:02

Zašto članice EU dižu rampu na ukrajinsko žito?! Evo koje su sve zemlje su zabranile uvoz, i šta se krije iza te odluke

Nesvakidašnje veliki uvoz ukrajinskih žitarica u poslednjih nekoliko meseci za sobom je ostavio niz problema u zemljama EU. Rat je u velikoj meri ugrozio kako proizvodne tako i prehrambene lance snabdevanja. Naročito su pogođene one zemlje koje se direktno graniče sa Ukrajinom, pa one uvode ove radikalne mere kako bi zaštitile svoju privredu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ZAŠTO JE UKRAJINSKO ŽITO TABU TEMA?! Evo koje su sve zemlje su zabranile uvoz - šta se krije iza te odluke?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023

Nesvakidašnje veliki uvoz ukrajinskih žitarica u poslednjih nekoliko meseci za sobom je ostavio niz problema u zemljama EU...Ukrajina se smatra žitnicom Evrope jer ima preko 70 odsto plodnog i obradivnog poljoprivrednog zemljišta, a kako je pšenica druga žitarica po proizvodnji na svetu, može...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.