Za regionalni razvoj  bespovratno 10,8 miliona evra

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za regionalni razvoj bespovratno 10,8 miliona evra

U Zrenjaninu je danas održan regionalni seminar povodom objavljivanja drugog poziva za podnošenje prijava za dodelu sredstava iz fonda bespovratne pomoći od 10,8 miliona evra, u okviru projekta Evropske unije (EU) “Regionalni društveno-ekonomski program razvoja 2“ (RDEPR2).

Poziv je otvoren za opštine u Republici Srbiji, agencije za razvoj, industrijska i strukovna udruženje i druge organizacije s ciljem da obezbedi finansiranje projekata regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i ujednačenog razvoja.

Vodja tima RDEPR Millan Fred rekao je da seminari obuhvataju pet tema od kojih će najvažniji biti projekti usmereni na otvaranje novih radnih mesta i ublažavanje nezaposlenosti u regionu.

On je podsetio na procene da, u velikom broju nezaposlenih u Srbiji, mladi od 18-24 godine čine izmedju 45 i 60 odsto.

„Ali, i pored tolike stope nazaposlenosti postoje firme koje ne mogu da nadju kvalitetne i obučene radnike, zbog čega će projekti za ublažavanje tog problema biti finansirani iz fondova bespovratne pomoći EU“ rekao je Fred.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Informativni seminar na temu upravljanja projektnim ciklusom

Izvor: Economy.rs, 15.Jun.2010, 01:52

Povodom objavljivanja Drugog poziva za podnosenje predloga projekata u okviru Regionalno drustveno-ekonomskog programa razvoja 2 (RSDEPR 2) odrzan je Informativni seminar na temu upravljanja projektnim ciklusom.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.