Za projekat OASIS prekogranične saradnje 499.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za projekat OASIS prekogranične saradnje 499.000 evra

U Novom Sadu danas je počeo projekat OASIS, koji se finansira u okviru Interreg - IPA programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija 2014 -2020, a za čiju realizaciju su planirana sredstva Evropske unije u iznosu od oko 499.000 evra.

Projekat OASIS, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade, ima za cilj razvoj zdravstvenog, omladinskog i sportskog turizma na području pograničnih opština Kanjiža (Srbija) i Kištelek (Mađarska).

Na području Kanjiže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to su revitalizacija postojećih sportskih objekata, izgradnja višenamenskog sportskog terena, kao i organizacija letnjeg kampa za učenike 16 srednjih škola u Vojvodini.

U mađarskoj opštini Kištelek u pitanju je izgradnja centra za savetovanje o zdravlju sa medicinskim tretmanima, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Pozdravljajući učesnike konferencije u ime vodećeg partnera na projektu, kaže se, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš je rekao da je projekat značajan jer doprinosi jačanju veza među ljudima u Srbiji i Mađarskoj, naročito u pograničnom području i promoviše kulturu, turizam i privredu u Dunavskom regionu.

"Pored turističke komponente, ovaj projekat stavlja u fokus mlade ljude kao jedan od naših najvažnijih resursa i angažuje ih u sportskim i edukativnim aktivnostima koje kumulativno doprinose boljim efektima projekta", rekao je Njilaš.

Kako je rekao, na ovaj način, u narednoj godini, aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata usmerene na organizaciju kampa s ciljem unapređivanja međuetničke tolerancije među mladima, biće finansirane iz IPA fondova.

Direktorka Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine Vidosava Enderić izrazila je zadovoljstvo što se sve veći broj institucija u Vojvodini uključuje u projekte koji se finansiraju iz sredstava EU, potkrepivši to podacima da je OASIS 13. projekat te vrste koji se implementira, kao i da se za 13 projekata apliciralo u ovoj godini.

Pored vodećeg partnera na projektu - Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, u njegovoj realizaciji učestvuju Opština Kanjiža i Fond "Evropski poslovi" APV, kao i partner iz Mađarske - Opština Kištelek (Županija Čongrad).
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.