Vulin: Veseljiju smeta što na KiM ima i Srbije i Srba 

Izvor: RTS, 12.Sep.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Veseljiju smeta što na KiM ima i Srbije i Srba 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Kadri Veseljiju smeta to što na Kosovu i Metohiji ima i Srbije i Srba.
"Ako Veselji poziva na ujedinjenje svih Albanaca neka se ne začudi kada dobije odgovor od svih Srba. Na Kosovu i Metohiji nema Republike Srpske, ali ima i Srbije i Srba i to je ono što Veseljiju smeta. Ako je Evropskoj uniji stalo do mira na Balkanu onda će morati da počne da obuzdava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << želju za sukobima kod Albanaca" rekao je Vulin.

On je u reagovanju na poziv Veseljija svim političkim partijama Albanaca, kako se navodi, u odbrani "kosovske nezavisnosti i suverenosti" i sprečavanju stvaranja Republike Srpske na teritoriji KiM, naglasio da je "Velika Albanija" pretnja celom Balkanu i svim narodima i da "ona mora biti zaustavljena na Kosovu i Metohiji". 
Veselji je ranije danas u Tirani pozvao na jedinstvo svih političkih partija Albanaca u odbrani, kako je naveo, "kosovske nezavisnosti i suverenosti i sprečavanja stvaranja Republike Srpske na toj teritoriji".
"Kosovo je nezavisna i suverena država. Niko ne može naneti štetu Kosovu i izgraditi Republiku Srpsku na Kosovu, ako smo i u opoziciji mi smo zajedno. Ovo je poruka koju želimo preneti svima. Treba nam jedinstvo. Poruka opoziciji je da Kosovo mora biti zajedno u velikom finalu ", rekao je Veselji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Veseljiju smeta što na Kosmetu ima Srba

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2018

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsjedniku skupštine samoproglašenog Kosova Kadriju Veseljiju smeta to što na Kosovu i Metohiji ima i Srbije i Srba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.