Vulin: EU da podrži hrabre i mudre napore Vučića

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: EU da podrži hrabre i mudre napore Vučića

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je Evropsku uniju (EU) da podrži srpskog predsednika Aleksandra Vučića u potrazi za održivim rešenjem za Kosovo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"EU treba da podrži hrabre i mudre napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pronalaženju održivog i trajnog rešenja između >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srba i Albanaca", poručio je Vulin, koji je danas učestvovao na zajedničkom sastanku ministara odbrane država Zapadnog Balkana i ministra odbrane Austrije Maria Kunaseka, u Gracu.

Vulin je rekao kako dijalog Beograda i Prištine, "koji veoma hrabro i mudro vodi predsednik Aleksandar Vučić, mora da dobije rešenje koje će biti održivo, trajno i sa kojim će moći da žive i Srbi i Albanci".

"Predsednik Vučić za svoje napore i velike lične i političke rizke koje preduzima ne dobija previše podrške EU", ocenio je Vulin.

On je poručio kako bi "EU morala da zna" da će, ako Vučićevi napori "ne budu urodili plodom", kosovsko pitanje "biti problem koji će ostati u nasleđu budućim generacijama".

"EU ne može da se nada da će biti sigurna i stabilna, ako Balkan ne bude bio miran i stabilan. Bez dogovora Srba i Albanaca Balkan neće biti miran i stabilan, a onda Evropa neka dobro razmisli o svojoj budućnosti. Izbor je njihov", naglasio je Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vulin pozvao EU da podrži Vučića

Izvor: Danas, 26.Sep.2018

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas Evropsku uniju (EU) da podrži srpskog predsednika Aleksandra Vučića u potrazi za održivim rešenjem za Kosovo, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Članak Vulin pozvao EU da podrži Vučića se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.