Vučićevo zamajavanje naroda

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićevo zamajavanje naroda

Najnoviji sastanak najviših zvaničnika Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice EU Federike Mogerini, neslavno je propao. Posle njega je svaka strana optuživala onu drugu za neuspeh i jasno je da ulazimo u fazu u kojoj će neslaganja biti sve veća. I dok je premijer Vučić dramatičnim tonom apelovao na Srbe da ne nasedaju na provokacije Albanaca, društvene mreže bile su preplavljene porukama tih istih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srba iz Kosovske Mitrovice da ne razumeju čemu tolika drama i zapaljiva retorika. Možda zato što se približavaju predsednički izbori?

Može Vučić i dalje da organizuje susrete sa Srbima u kasarni, da doleće helikopterom na te sastanke, ali to su samo predstave za javnost i nimalo neće doprineti boljitku naših ljudi na Kosovu i Metohiji.

Dobijanje pozivnog broja za Kosovo, "vršljanje" kosovskih bezbednosnih snaga na severu Kosova, zabrana ulaska voza iz Beograda, sve su to primeri koji jasno pokazuju nemoć države Srbije, ali vlast nema hrabrosti da to građanima i kaže.

Umesto toga, šalju se kičasti vozovi sa fotografijama fresaka i natpisima "Kosovo je Srbija" pa se posle pokajnički i ponižavajuće vraćaju, dobijanje pozivnog broja predstavlja se kao naš uspeh, busa se u grudi da "nikad nećemo priznati kosovsku nezavisnost"…

Ljudi, potpisali ste Briselski sporazum još 2013. godine, puna su vam usta ulaska u EU, jasno je šta se od Srbije očekuje da ispuni. Svo ovo "koprcanje" i zveckanje oružjem (predsednik Nikolić je čak najavio da će poslati Vojsku na sever Kosova) služi samo da se narodu ublaži "gutanje gorke pilule".

Iz Evropske unije sve više stižu izjave da srpske vlasti namerno zaoštravaju retoriku oko Kosova kako bi odvukli pažnju sa konkretnih problema sa kojima se zemlja suočava, kao što su siromaštvo, nezaposlenost, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, sloboda medija.

Vlast u Srbiji neprestano pokazuje kako ume da istovremeno kreira neki problem, pa da se onda pojavljuje kao neko ko će taj problem da reši. Kada se neko usudi da kritikuje, odmah bude napadnut od strane političara iz vladajuće koalicije, kao i medija koji su, ogromnom većinom u službi Vučićevog režima.

Narode, car je go. Ostaje samo da to i pokažete putem glasačkih listića. Prva prilika pružiće vam se već u aprilu, na predsedničkim izborima. Pa vi vidite šta vam je činiti...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.