Vučić sa Srbima sa Kosova i Metohije u Raški

Izvor: RTS, 02.Feb.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Srbima sa Kosova i Metohije u Raški

U Raški je u toku sastanak premijera Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, javlja dopisnik RTS-a.
Hitan sastanak, u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški, u 17 časova usledio je posle druge runde dijaloga Beograda i Prištine na najviššem nivou, sinoć u Briselu.  

Sastanku, pored premijera, prisustvuju i ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, kao i predstavnici Srpske liste i srpskih opština sa severa KiM.
Uoči sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM, premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa novinarima u Bečeju nije želeo da komentariše detalje sinoćnjeg sastanka u Briselu, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi reč datu EU i izlazi u javnost sa informacijama.

"Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir. To je i razlog zbog čega dolazim u Rašku, jer su zabrinuti gradonačelnici severa KiM, pokušavam i njih da smirim. Da li sam zabrinut, jesam, ne zavisi sve od nas, a naše je da učinimo da sačuvamo mir", rekao je Vučić. 
Na sastanak su u 16.30 došli predstavnici Srpske liste i predstavnici srpskih opština sa severa KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOLIM VAS DA OSTANETE MIRNI I ČUVATE SVOJA OGNJIŠTA: Vučićeva poruka Srbima sa Kosova povodom dramatične situacije

Izvor: Telegraf.rs, 02.Feb.2017

Završen je sastanak premijera Aleksandra Vučića i političkih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški. Hitan sastanak je zakazan posle druge runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, sinoć u Briselu...19:20 Dobili smo garancije da Tači i Mustafa...

Nastavak na Telegraf.rs...

Vučić pozvao Srbe s Kosova da veruju svojoj državi

Izvor: Beta, 02.Feb.2017

Sastanak premijera Aleksandra Vučića sa predstavnicima kosovskih Srba počeo je oko 17 časova u kasarni "Stefan Nemanja" uz Raški, javio je reporter agencije Beta.Sastanak o situaciji na severu Kosova posle poslednje runde Briselskog dijaloga održava se iza zatvorenih vrata.Istovremeno ministri...

Nastavak na Beta...

"Srbima južno od Ibra nikad nije bilo teže"

Izvor: BKTV News, 02.Feb.2017

Život Srba južno od Ibra nikad nije bio teži, rekao je večeras Branimir Stojanović, zamenik kosovskog premijera...On je ovo izjavio na pres konferenciji koju je premijer Aleksandar Vučić održao u pauzi razgovora s političkim predstanvicima Srba sa KIM...U ovome sada smo, međutim, probali smo...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.