Vučić sutra sa Lajčakom

Izvor: B92, 04.Dec.2022, 13:02

Vučić sutra sa Lajčakom

Specijalni izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaće se sutra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem - saznaju "Novosti".

Prema informacijama medija, Slovak bi kod prvog čoveka naše države trebalo da dođe u 11 časova, a ova poseta tempirana je u jeku novih tenzija koje je izazvala vlast u Prištini imenujući na ministarske pozicije Srbe po ukusu Aljbina Kurtija uz grubo kršenje ustava takozvanog Kosova.

Osim ove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teme, očekuje se da dvojica sagovornika razmotre i sraman pristup EU kada je reč o političkom inženjeringu u Prištini.

Naime, Kurti je u svoju vladu pozvao Nenada Rašića, a ovaj Radu Trajković, koji oboje imaju podršku u srpskom narodu na nivou statističke greške. Uz to, imenovanje Rašića predstavlja grubo kršenje ustava, koji kaže da je u slučaju kada se član vlade bira izvan poslaničkog sastava neophodna saglasnost najbrojnije manjinske političke opcije - odnosno Srpske liste u ovom slučaju. I pored očigledne nezakonitosti, to činovnicima u Briselu nije smetalo da u saopštenju ponove dežurnu i sramotnu mantru o "krivici obe strane".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić ipak ide u Tiranu, sa Lajčakom razgovarao o Kosovu

Izvor: VOA, 05.Dec.2022, 11:35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u utorak ipak otići u Tiranu na Samit EU - Zapadni Balkan. On je pre nekoliko dana rekao da neće ići na taj samit, pošto je kosovski premijer Aljbin Kurti u vladu postavio Nenada Rašića, a Vučić je reakciju EU na taj potez ocenio kao "sramnu". "Nisam...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.