Vučić se nada da će EU otvoriti pregovaračka poglavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se nada da će EU otvoriti pregovaračka poglavlja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas predsedniku Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đaniju Piteli da se nada da će zemlje Evropske unije "uvažiti napore koje Srbija ulaže u dijalog s Prištinom i druge političke i ekonomske reformske procese, i otvaranjem pregovaračkih poglavlja podržati njen napredak na evropskom putu", saopšteno je iz vlade.

Pitela, predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Evropskom parlamentu, preneo je Vučiću pozdrave i podršku italijanskog premijera Matea Rencija i rekao da se i u njegovoj zemlji, i u EP, s velikim interesovanjem prate "odvažne reforme koje preduzima srpska vlada".

"Želimo da vidimo Srbiju i Balkan u Evropskoj uniji", rekao je Pitela i dodao da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU. Naglasio je da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima s kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se Srbiji otvore pregovaračka poglavlja.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio i grupi socijaldemokrata u Evropskom parlamentu, i Italiji, na iskrenoj podršci.

"Italija je među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije", naveo je predsednik Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pitela: Zalagaću se da Srbija otvori pregovaračka poglavlja

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Predsednik grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Đani Pitela izjavio je danas da je članstvo Srbije u EU značajan korak i da će se u evropskim institucijama zalagati da se što pre otvore pregovaračka poglavlja...Na sastanku sa predsednicom skupštinskog Odbora za spoljne poslove Aleksandrom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.