Vučić s premijerom Moldavije: EU nije bauk za pravoslavne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s premijerom Moldavije: EU nije bauk za pravoslavne

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s predsednikom Vlade Moldavije Jurijem Leankom o unapređenju bilateralne političke i ekonomske saradnje i značaju evropskih integracija za obe zemlje.

Vučić je naglasio koliko su za jednu zemlju i region važni mir i stabilnost koji donosi proces pristupanja Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"EU nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode", rekao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je s moldavskim premijerom razgovarao i o sveobuhvatnim ekonomskim merama koje Srbija preduzima u saradnji s EU, Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama.

Vučić je pozvao Leanka da posle parlamentarnih izbora, koji se u Moldaviji održavaju 30. novembra, poseti Srbiju kako bi razgovarali o nastavku saradnje dveju zemalja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.