Vučić čestitao Štajnmajeru reizbor za predsednika Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022, 17:50

Vučić čestitao Štajnmajeru reizbor za predsednika Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku Frank-Valteru Štajnmajeru povodom ponovnog izbora na funkciju predsednika Nemačke.

"Dozvolite mi da Vam u svoje i u ime građana Republike Srbije uputim srdačne čestitke na ponovnom izboru za predsednika Savezne Republike Nemačke, uz najbolje želje za uspeh u vršenju odgovornih dužnosti šefa države, na čijem se angažovanju i snazi dobrim delom temelji i blagostanje cele Evropske unije", naveo je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u čestitki.

Vučić je takođe naglasio značaj partnerstva Nemačke i Srbije, "budući da i razvoj srpske ekonomije u velikoj meri počiva upravo na nemačkim investicijama i izuzetnom poslovanju kompanija iz Nemačke u Srbiji, što svedoči o međusobnom poverenju, zasnovanom na uvažavanju i uzajamnom angažovanju na projektima od obostranog interesa".

"Biće mi izuzetna čast da nastavim saradnju sa Vama, kako bismo zajedno radili na promociji mira i stabilnosti, kao i evropskih vrednosti, a posebno na jačanju duha saradnje i ekonomskog prosperiteta, na dobrobit svih naših građana", saopštio je predsednik Srbije.

Vučić je takođe izrazio očekivanje da će imati priliku da ugosti Štajnmajera u Srbiji.

"Uveren da bi Vaša poseta Srbiji dala dodatni impuls unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa između naših zemalja, koristim ovu priliku da izrazim očekivanje da ću imati priliku da Vas ugostim u Srbiji", naveo je Vučić.

"Uz najbolje želje da, kao i do sada, uspešno vodite Saveznu Republiku Nemačku, primite, ekselencijo, izraze mog posebnog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putin čestitao Dan državnosti

Izvor: RTS, 14.Feb.2022, 15:38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom Dana državnosti Srbije. . Vladimir Putin ističe da se odnosi između Rusije i Srbije dinamično razvijaju u duhu strateškog partnerstva.."Uspostavljen je sadržajan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.