Vučić: Odlučujući dan za budućnost

Izvor: B92, 09.Mar.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odlučujući dan za budućnost

Beograd -- Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će najavljeni antivladin miting te stranke 16. aprila biti "odlučujući dan za budućnost Srbije".

On je podsetio da je SNS učinio ustupak vlastima ponudivši da izbori budu održani u novembru.

"Dali smo rok (vlastima) do 21. marta, kada ćemo reći konačni sud >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pozvati ljude na miting koji će biti održan 16. aprila", rekao je Vučić u "Kažiprstu" B92.

"Vlast ima samo tri aduta. Prvi adut im je status kandidata za EU. Ja mislim da oni tu ne mogu da dobiju ništa, jer svi mi koji želimo napredak Srbije bićemo vezani za to i imaćemo jednako onoliko sastanaka koliko i oni u Evropi i ispunjavaćemo svoje obaveze kao opozicija jednako kao i vlast", ocenio je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, druga dva aduta vlasti u Srbiji su prodaja Telekoma i pokušaj vlasti da "pokvare rejting SNS-a".

"Kad ste na vlasti, najvažnije je da razmišljate o građanima Srbije i onome što ćete za ljude da uradite... Mi to radimo i zato smo dali takav predlog (o raspisivanju izbora). Želimo razgovore s vlastima, želimo da to bude mirna tranzicija vlasti, da Srbija bude pristojna država", kazao je Vučić.

Vučić je na miting pozvao "celu Srbiju", kako bi se vlast naterala da raspiše izbore, i najavio da će opozicija ostati na ulicama Beograda sve dok se izbori ne raspišu.

Vučić kaže da pomeranje nije bilo motivisano time da se SNS veže za status kandidata Srbije u EU i da bi to trebalo u stvari da odgovara partijama na vlasti kao izborni adut.

Vučić je naglasio da SNS ne traži da se izbori raspišu u novembru, već da se u novembru održe.

"Kandidatura je dobra, otpočinjanje pregovora još bolje. Idealno za EU je da imamo izbore u novembru da EU posle toga stavi pečat na kandidaturu i da kaže da daje datum za početak pregovora", rekao je Vučić

Sa strankama koje su se SNS pridružile u zahtevu da se raspišu izbori ta stranka nije dogovarala buduću podelu minstarskih fotelja ako na izborima dođu u situaciju da formiraju Vladu.

Vučić je više puta istakao da se SNS zalaže sa evropske ideje i rekao da je ta stranka spremna da glasa za evropske zakone iako je u opoziciji i u principu ne glasa za predloge koji dolaze od vlasti.

On je rekao da je SNS za ukidanje blanko ostavki i za zakon o finansiranju političkih partija, ali da do sada od vlasti nije došao predlog zakona koji bi zaista bio evropski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.