Vučić: Nemački kancelar tražio da se Srbija priključi sankcijama EU Rusiji

Izvor: Beta, 10.Jun.2022, 17:37

Vučić: Nemački kancelar tražio da se Srbija priključi sankcijama EU Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je nemački kancelar Olaf Šolc, danas u Beogradu zatražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije, odnosno da "podrži restriktivne mere koje je EU donela protiv Ruske Federacije.Vučić je, posle sastanka sa Šolcom, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekao da je nemački kancelar to tražio "decidno i jasno"."Ja sam govorio o našoj poziciji i specifičnosti situacije kada je reč o Kosovu i Metohiji, energetici i tradicionalnim odnosima sa Ruskom Federacijom", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šolc o priznanju Kosova: Rekao sam očito

Izvor: Deutsche Welle, 10.Jun.2022

Kancelar Olaf Šolc je u Beogradu tražio da se Srbija što pre priključi sankcijama, i izrazio nadu da će što pre postati članica EU. Predsednik Vučić je kao novost ocenio to što Šolc kao uslov postavlja priznanje Kosova.

Nastavak na Deutsche Welle...

Od nade do strepnje posle posete Šolca, Zečević za RTS o manevarskom prostoru Srbije

Izvor: RTS, 11.Jun.2022, 09:13

Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije rekao je za RTS da smo deo Evropske unije u ekonomskom smislu, i da to ni EU ne treba da zaboravi. Ako se kriza bude zaoštravala, moraćemo polako, postepeno da usklađujemo spoljnu politiku sa politikom EU, smatra Zečević. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.