Vučić: Dogodine moguće pozajmice za regionalne i lokalne puteve od milijardu evra

Izvor: Beta, 05.Maj.2021, 10:21

Vučić: Dogodine moguće pozajmice za regionalne i lokalne puteve od milijardu evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da se razmišlja o tome da se dogodine od Svetske banke ili Evropske banke za obnovu za razvoj (EBRD) uzmu pozajmice u vrednosti milijardu evra za izgradnju regionalnih i lokalnih puteva.On je za TV Pink rekao da je ponosan na uspeh Srbije kada je u pitanju izgradnja saobraćajnica i ostale infrastrukture, kao i na dogovor o pomoći EU u izgradnji pruge do Severne Makedonije.Istakao je da od 2012. do 2021. godine za 50 odsto uvećan bruto domaći proizvog (BDP) Srbije, u apsolutnim brojakama, sa 33,6 milijardi na više od 50 milijardi evra.Dodao je da su za toliko uvećane i plate, u realnim brojevima, a u nominalnim i više 60 odsto."Sada penzioneri imaju najveće penzije u istoriji, ali to još nije dovoljno i zato posebno brinemo o njima", rekao je Vučić.Po njegovim rečima malo je zemalja koje je dali toliku podršku privredni i stanovništvu u vreme pandemije kao što je uradjeno u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DRŽAVA SRBIJA DANAS IMA NOVCA" Najavljena nova ulaganja u razvoj putne infrastrukture

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021

U Srbiji ima još loših puteva, ali više od mojih snova se ostvaruje, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, kome su, kako kaže, putevi "posebna strast"...Osim ulaganja u nove infrastrukturne projekte infrastrukturnih projekata, Vučić je najavio i značajne investicije u energetici...- Držva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.