Vučić: Do rešenja za nastavak dijaloga u užem formatu uz posredstvo EU, Francuske i Nemačke

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2019, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Do rešenja za nastavak dijaloga u užem formatu uz posredstvo EU, Francuske i Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zaključak samita u Berlinu da razgovori u vezi s kosovskim pitanjem budu nastavljeni u užem formatu, uz posredstvo EU, Nemačke i Francuske.

"Suština je da ćemo pre samita u Poznanju u okviru Berlinskog procesa imati novi sastanak u Parizu, mislim 1. ili 2. jula, gde ćemo pokušati da pronađemo rešenja za nastavak dijaloga", rekao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novinarima po završetku samita.

On je kazao da su Albanci danas imali stav da Srbija mora da prizna Kosovo, da neće biti nikakve autonomije za Srbe na Kosovu, da neće biti nikakve Republike Srpske, niti izvršnih ovlašćenja za Zajednicu srpskih opština.

Vučić je kazao da Srbija danas nije imala nijedan uslov osim da budu povučene kosovske takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a da su "neki drugi smatrali da je važnije od dijaloga da ostanu takse".

On je dodao da se u jednom danu videlo "sve ono što se krilo ispod žita".

"Danas smo mogli da vidimo ko u regionu ima kakav odnos prema Srbiji i Kosovu, iznenadili smo se oštrinom kojom su govorili Albanci sa Kosova. Iznenadili smo se oštrinom i žestinom napada kojom su govorili i protiv Republike Srpske, posebno (predsedavajući Saveta ministara BiH Denis) Zvizdić", rekao je Vučić.

Kazao je da je reagovao na Zvizdićevo obraćanje i rekao da Republika Srpska "nije loša, već dejtonska tvorevina".

Vučić je rekao da je srpska delegacija u Berlinu imala seriju teških sastanaka i izrazio zahvalnost na angažmanu organizatorima samita, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu.

"Merkel i Makron su bili vrlo racionalni, odgovorno su se ponašali, pokušavali su da utiču na stabilizaciju prilika na Balkanu. Nije fer prema njima da pričamo ko su bili ti koji su sve odbijali", naveo je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ IZ BERLINA: Novi sastanak o dijalogu 1. ili 2. jula u Parizu! Ovde smo se borili za Srbiju na pristojan i civilizovan način, naš posao je da se borimo za naš narod i za narod na KiM (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 29.Apr.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon završenog samita u Berlinu rekao da je zaključak da se razgovori nastavljaju u užem formatu, uz posredstvo EU, Nemačke i Francuske, o tome kako da pokušamo da nastavimo dijalog.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.