Volfgang Petrič ponovo o Kosmetu, Vučiću i Tačiju

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volfgang Petrič ponovo o Kosmetu, Vučiću i Tačiju

Bivši specijalni izaslanik EU za Kosovo i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Volfgang Petrič ponovo je govorio o situaciji na Kosmetu.

On je ocenio da je značajno što su predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, kako je rekao, "dva ključna lidera sa Balkana" prisustvovali svečanosti u nedelju u Parizu kojom je obeležena stogodišnjica primirja pred završetak Prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetskog rata.

"Nadam se da su njih dvojica sa ove svečanosti poneli poruku da samo ujedinjena Evropa može da reši balkanska pitanja koja i dalje muče region. Da bi to postalo stvarnost, potrebno je da njih dvojica dođu do istorijskog kompromisa o poslednjem preostalom istorijskom konfliktu, čime će se staviti kraj na Prvi svetski rat", ocenio je Petrič za sajt Demostat.

On je ranije u više navrata isticao da "postoji opasnost od zamrznutog konflikta na Kosovu" i javno se založio za "administrativne korekcije" kao moguće rešenje kosovskog pitanja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.