Više žena nego muškaraca koristi digitalne uređaje na poslu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Jun.2023, 12:50

Više žena nego muškaraca koristi digitalne uređaje na poslu

Ukupno gledano, žene više nego muškarci koriste digitalne uređaje.

Upotreba tih uređaja najveći deo ili celo radno vreme najveća je u starosnoj grupi 30-44 godine pri čemu je 36% kod žena i 29% kod muškaraca a zatim pada u grupi 45-59 godina (31% žene, 23% muškarci) i 60-74 godine (24 odnosno 19%).

Među zemljama EU, najveći procenat zaposlenih koji koriste digitalne uređaje na poslu zabeležen je u Luksemburgu – 47%. Slede Holandija i Švedska sa po 41%. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Najmanje ih je u Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj, po 12%.

U celoj EU udeo zaposlenih koji koriste digitalne uređaje najveći deo ili celo radno vreme raste sa nivoom obrazovanja bez obzira na pol.

Među ljudima sa nižim i srednjim obrazovanjem više je žena nego muškaraca koji koriste digitalne uređaje na poslu dok je kod onih sa visokim obrazovanjem trend obrnut.

Izvor: Dnevni evropski servis

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.