Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma

Kadri Veselji rekao je novinarima da će SAD, zajedno sa EU, biti uključene u postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

Predsednik kosovskog parlamenta obratio se novinarima nakon sastanka sa nemačko-francuskom delegacijom o predstojećem samitu u Parizu.

Neimenovani izvor, navodno prisutan na sastanku, preneo je za RTK da je Veselji na sastanku sa diplomatama rekao da Priština neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Stavovi kosovske delegacije bili su veoma jedinstveni. To je veoma dobar dan za Kosovo, zbog činjenice da su sa nama i zemlje kao što su Nemačka i Francuska", rekao je Veselji, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Prema njegovim rečima, Nemačka i Francuska nisu imale konkretne zahteve za prištinske političke lidere.

"Nije bilo nikakvog posebnog zahteva, osim činjenice da ćemo na samitu u Parizu još više pripremiti Nemačku i Francusku za dijalog, kao i SAD", rekao je Veselji.

RTK lajv prenela je i da je Veselji izneo neophodnost formiranja međunarodnog suda za genocid, koji je tokom poslednjih sukoba na Kosovu navodno počinila Srbija.

Navodi se i da je Veselji zatražio od nemačko-francuske delegacije jasnu evropsku agendu za Kosovo, te da nakon pariskog samita, koji je najavljen za 1. juli, očekuje jasnije smernice o svim pitanjima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2019

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je danas novinarima, nakon sastanka sa njemačko-francuskom delegacijom o predstojećem samitu u Parizu, da će SAD, zajedno sa EU, biti uključene u postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.