VREME JE BILO VRELIJE OD NAŠE DISKUSIJE Kurti o razgovoru sa Lajčakom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 21:07

"VREME JE BILO VRELIJE OD NAŠE DISKUSIJE" Kurti o razgovoru sa Lajčakom

Aljbin Kurti i Miroslav Lajčak su razgovarali o smanjenju tenzija na Kosovu i normalizaciji odnosa sa Srbijom

Kosovski premijer Aljbin Kurti nedavno se sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, kako bi razgovarali o smanjenju tenzija na Kosovu i normalizaciji odnosa sa Srbijom, a kako je naveo "vreme je bilo daleko toplije od njihove diskusije".

Sastanak je održan u Grčkoj, u okviru Međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << simpozijuma SIMI, a nakon sastanka, Kurti je na svom Tviter nalogu izvestio o tom događaju.

- Imao sam dug razgovor sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom na marginama 25. simpozijuma SIMI na Kritu o deeskalaciji tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom. Ostajemo posvećeni. Vreme je bilo daleko toplije od naše diskusije - napisao je Kurti.

Had a long conversation with EUSR @MiroslavLajcak on the sidelines of the 25th SYMI Symposium in Crete on the de-escalation of tensions and normalization of relations with Serbia. We remain committed. The weather was far hotter than our discussion. pic.twitter.com/oGqvDNfU0K

— Albin Kurti (@albinkurti) July 17, 2023
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti se sastao sa Lajčakom u Grčkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2023

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti je razgovarao u ponedeljak, 17. jula sa sa specijalnim  izaslanikom Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije, Miroslavom Lajčakom, o deeskalaciji situacije na severu. Tema sastanka, koji održan na marginama simpozijuma na Kritu u Grčkoj, bila je i normalizacija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kurti: Sa Lajčakom razgovarali o smanjenju tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je da se u Grčkoj sastao sa specijalnim izaslanikom Evropske unije(EU) za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom i da su razgovarali o smanjenju tenzija i normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.