Bregzit i dalje na mrtvoj tački

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregzit i dalje na mrtvoj tački

London -- Pregovori između Velike Britanije i EU o Bregzitu i dalje su na "mrtvoj tački", saopšteno je danas iz Dauning strita.

Takva situacija je samo dan pre nego što će britanski poslanici ponovo glasati o predlogu sporazuma premijerke Tereze Mej.

Mej je sinoć razgovarala sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom vikenda nije postrignut napredak u pregovorima, javio je britanski Bi-Bi-Si.

Pregovori će biti nastavljeni danas kako bi se došlo do promena sporazuma, a uoči glasanje u britanskom parlamentu, navodi BBC.

Britanski poslanici su 15. janura glasali protiv predloga sporazuma premijerke Mej, a novo glasanje je 12. marta.

Mej traži promene sporazuma o Bregzitu, u poslednjem trenutku, ali EU ne želi da ponovno otvara pregovore s Londonom.

Premijerka je pozvala EU da joj pomogne u tim izmenama, rekavši da je potreban "još jedan napor" da bi sporazum bio usvojen.

Ako britanski poslanici ponovo odbace predloženi tekst sporazuma, glasaće se o traženju odlaganja Bregzita.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tereza Mej stiže u Strazbur u poslednjem pokušaju spasavanja sporazuma o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2019

Britanska premijerka Tereza Mej na putu je za Strazbur na razgovore u poslednji čas sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom u pokušaju spasavanja sporazuma koji su London i Brisel postigli a o kojem sutra glasa britanski parlament koji ga je već jednom odbio, javila je agencija Frans...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.