Umesto samita, sastanak Putin- EU

Izvor: B92, 16.Jan.2014, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto samita, sastanak Putin- EU

Brisel -- Dugo planirani samit Rusije i EU biće sveden na kraći sastanak Vladimira Putina i lidera Unije, pošto su se Brisel i Moskva sukobili oko Ukrajine.

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocinačić rekla je danas da će se predsednik Evropske komisije Žoze Manuel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Barozo, Putin i drugi sastati 28. januara u Briselu i da će sastanak trajati dva i po sata.

Prvobitno je planirano da samit počne večerom i da se nastavi do podneva sledećag dana.

Kocijančić je rekla da je "format sastanka" promenjen posle "nedavnog razvoja" kako bi "odrazio" odnos EU-Rusija.

Ukrajina je krajem prošle godine u poslednjem času odustala od potpisivanja ključnog sporazuma o približavanju EU i opredelili se za saradnju s Rusijom pošto je Moskva ponudila više finansijskih inicijativa.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umesto samita sastanak Putina i vođa EU

Izvor: Akter, 16.Jan.2014

Dugo planirani samit Rusije i Evropske unije biće sveden na kraći sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i lidera Unije, pošto su se Brisel i Moskva sukobili oko Ukrajine

Nastavak na Akter...

Sastanak Putina i Baroza

Izvor: Akter, 16.Jan.2014

Dugo planirani samit Rusije i EU koji je trebalo da bude održan krajem tekućeg meseca u Briselu, redukovan je u formu kratkog sastanka zakazanog za 28. januar

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.