Ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju je vrhunski prioritet

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju je vrhunski prioritet"

Ivica Dačić, vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, izjavio je danas na Evropskom forumu u Vahauu, u Austriji da Srbija nezaustavljivo ide ka Evropskoj uniji.

Ovogodišnja tema foruma bila je "Evropa - bliže svojim građanima", i Forum je dobra prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima s kojima se suočava evropski kontinent kao celina.

Na početku svog izlaganja ministar Dačić istakao je da se Evropa danas suočava >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa brojnim izazovima, kao i da je terorizam trenutno najveći izazov koji preti da ugrozi ne samo postojeće evropske civilizacijske vrednosti, već da terorizam direktno ugrožava mir, stabilnost i živote Evropljana.

Ministar Dačić je još jednom iskoristio priliku i naglasio je da je Evropa je izložena i migrantskom prilivu. Ministar je naglasio da je pitanje migracija komplikovano, da ga nije lako rešiti, već da je potreban koordinisan nastup svih evropskih zemalja.

Šef srpske diplomatije ukazao je i na ovom skupu da je politika koju Srbija vodi, politika regionalnog mira i stabilnosti. Ministar je govorio o evrointegracijama Srbije i reformama koje treba da dovedu da Srbija što pre postane članica EU.

"Ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju je vrhunski prioritet moje zemlje. Mi smo otvorili jedan broj pregovaračkih poglavlja, a veliki broj novih poglavlja su spremna za otpočinjanje pregovora o njima. Republika Srbija nezaustavno ide ka ulasku u Evropsku uniju. To će činiti i ubuduće, bez obzira na naš stav da je čitav proces neopravdano usporen i da se, takođe, neopravdano povremeno povezuje sa nekim regionalnim pitanjima", rekao je Dačić.

Na Evropskom forumu su, pored ministra Dačića, učestvovali brojni gosti iz sveta politike, kao i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.